Budite džentlmen

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
MANIRI
Budite džentlmen



news_254.jpg



Da li su novac i slava presudni za uspeh kod žena? Holivudski zavodnici smatraju da nisu i možda se treba složiti s njima, jer žene pre svega vole muškarce koji umeju da se ophode kao džentlmeni prema njima i prema svim ostalim ženama. Iako zgodna, vaša zadnjica je neće privući koliko činjenica da u svakoj prilici znate da pokažete bogatstvo svojih lepih manira.

Čvrst karakter uvek može da vam bude tajno oružje. Žena kojoj se sviđate načisto će poludeti za vama ako joj kažete da je lepa, ali da vi već imate ženu koju ne želite da prevarite. Na kraju krajeva, zavodnik se ne rađa, to se postaje.

Ako se trudite da naučite kako zavodnički pogledati ženu, kako joj se smeškati i kako joj u pravo vreme i na pravom mestu reći pravu stvar - vrlo je verovatno da ćete u tome i uspeti, pre ili kasnije. Godine ne treba da vas brinu, jer sredovečni muškarci s ljubaznim osmehom i prosedom kosom ponekad bolje obaraju žene s nogu nego oni mlađi i neiskusniji.

Ipak, vrlo je velik broj pripadnica lepšeg pola koje će uvek "pasti" na imidž večitog dečaka. Onda im ne smeta ni neurednost, ni zbunjenost, ni izgubljenost u vremenu i prostoru. Ako već posedujete sve to, uz neophodni "bejbi fejs", nema nijednog razloga da menjate svoj imidž.

I mada ne izgleda tako, žene su spremne da prave kompromise. Možda nemate savršeno poređane zube, ali vam je osmeh blistav i čist. Njima to može da bude više nego dovoljno. Još nešto: uvek i u svakoj prilici - samo ljubaznost: spremnost da se dami pritrči u pomoć, da joj se pridrže vrata, odmakne stolica, pripali cigareta, kupi cveće ili neki sitan, ali značajan poklon...

Kad svemu tome pridodate i svoju spremnost da je saslušate s pažnjom, da napravite geg koji će je nasmejati ili spremnost da je utešite, logično je da nećete imati većih problema prilikom zavodničkih poduhvata.



Izvor: krstarica.com
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Ako želiš da budeš džentlmen...

Ako želiš da budeš džentlmen...

21. februar 2011. 15:45 > 15:57

...pridržavaj se sledećih pravila. Nisu komplikovana, potrebno je samo malo koncentracije dok ti takvo ponašanje ne pređe u naviku.

v198360p0.jpg
Guliver/Getty Images

Prilikom upoznavanja ti treba prvi da se predstaviš. Ako se to dešava dok sediš, obavezno ustani. Ako ona sedi ne očekuj da ustane - može i ne mora.

Nakon što ste se upoznali, razmenili brojeve telefone i dogovorili prvi zajednički izlazak, prilikom ulaska u restoran ili kafe, muškarac treba prvi da uđe, pa tek onda žena. Kada izlazite redosled je obrnut.


Zašto? Zato što damu nikada ne treba ostaviti samu u nekom lokalu, hotelu, prodavnici.


Isto važi i za lift. Džentlmen će ući prvi, jer se radi o 'napravi' koja je možda u kvaru i koju on mora da 'proveri' - koliko je bezbedno za njegovu lepšu polovinu.


Ako ne koristite lif već stepenište, muškarac ide iza dame kada se penju, a ispred nje kada silaze niz stepenice. Tako je uvek ima ’na oku’ i spreman je da je uhvati ako se oklizne, saplete... slučajno ili ne.


Ako se šetate, a sobzirom na to da dolazi proleće i topliji dan, znaj da uvek treba da se nalaziš sa njene leve strane. To je verovatno zato da bi ona u desnoj ruci nosila tašnu.


Kada se šetate prometnom ulicom, ti treba da budeš bliže strani kojom prolaze automobili kako bi svoju damu zaštitio od slučajnih nezgoda, čak i od prskanja i prljanja, ako pada kiša.


Ako želiš svoju izabranicu da obraduješ nekim poklonom, i tu bi trebalo da imaš u vidu nekoliko pravila.


Poklon je znak pažnje, a ne način da pokažeš koliko zarađuješ. Zato biraj nešto skromno i simbolično, barem dok ne budeš siguran šta ona voli i čemu se raduje.


(MONDO)



 
Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
32
Biti Dzentlmen je tradiciono ponasanje,koje se svima preporučuje bez obzira na uzrast i ono nikako ne moze da škodi,več ga treba negovati a rezultati takvog ponašanja dolaze sami.
 
Natrag
Top