Brzo rusenje Windowsa

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
windows_logo.png

Ovo je funkcija u Windowsu koja je posvecena da omogući korisnicima da sruše operativni sistem radi testiranja.

Kliknite na Start-Run upisite regedit a zatim kliknite na OK.....

pronađite jedan od ovih ključeva, u zavisnosti od vaše tastature:

USB tastatura

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Services\kbdhid\Parameters

PS/2 tastatura

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Services\i8042prt\Parameters

Sada kliknite desnim tasterom miša u desnom panelu i dodajte novi DWORD ključ po imenu CrashOnCtrlScroll, i dajte mu vrednost 1.

Restartujte računar, i nakon što se podigao vi možete da aktivirate plavi ekran smrti (Blue Screen of Death) pomoću sledeće prečice na tastaturi...
Držite pritisnut desni Ctrl taster i pritisnite dvaput Scroll Lock taster.

Da biste uklonili ovu funkciju samo izbrišite ključ registra koji ste kreirali i restartujte računar.

Imajte na umu da će ovo uputstvo dovesti do pada vašeg sistema

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Sve ovo u PDF...

:download:

[raw]<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=37BC32D29066020F&resid=37BC32D29066020F!579&authkey=AA06eVqaNVl1eU4" width="98" height="120" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>[/raw]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
356
boki, čemu ovo rušenje (rekao si testiranje) sistema?
Koja je potreba za nečim ovakvim?

... ovim uputstvom mogu da srušim ceo OS ... ? :vorred:

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
boki, čemu ovo rušenje (rekao si testiranje) sistema?
Koja je potreba za nečim ovakvim?

... ovim uputstvom mogu da srušim ceo OS ... ? :vorred:

Cisto informativnog karaktera.......nemoj isprobavati osim ako nezelis instalirati novi os.....pa cisto da vidis .....

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
356
boki, ima neka fora da kada ljudi žele da se otarase virusa iz kompjutera, sruše OS.
... je li to ispravno i delotvorno ? ... :vorred:

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Rusenje os i instaliranje novog je poslednja stvar koja se radi da bi se otklonili virusi......To se radi samo u slucaju ako nemozete i niste sposobni otkloniti viruse .....onda se ide na instalaciju wina uz formatiranje particija i to je naravno delotvorno....Virusi u 98 % slucaja obavezno napadaju particiju gde vam se nalazi windows (uglavnom C ,mada nemora da znaci).....Dakle rusenjem os i instalacijom novog wina uz formatiranje particija brisu se wirusi ali gube se i svi podaci sa particija koje formatirate....

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
heh poslednji put kad sam vidio screen of death je bilo kad mi je crkao ram :D

boki, ima neka fora da kada ljudi žele da se otarase virusa iz kompjutera, sruše OS.
... je li to ispravno i delotvorno ? ... :vorred:

normalno da je ispravno al kao sto boki kaze to ti je zadnja opcija koju trebas raditi, gubis podatke i trosis hdd. formatiranje je jako stetno za hdd. a druga stvar, ako imas problema sa virusima, nauci baratati sa dos-om, preko njega sve mozes, to ti je srce windowsa, ako ne mozes sa dos-om, onda sebi instaliraj linux pored xp-a ili 7-ice, koji os vec koristis. linux vidi sve podatke windows-a i windows-ove viruse zato sto se puno razlikuju tako da ti je lako pronaci virus i obrisati ga, ili "operisati" ga:evil:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
930
Ako zelite da unistite svoj (ili neciji) Windows potreban vam je Total Commander, otvorite Total Commander odaberete C disk (gde vam je instaliran Windows) i obrisete fail pod nazivom NTDETECT.COM i obrisete. Windows ce normalno raditi dok se ne raestartuje, a kada se restartuje (ili iskljuci pa ukljuci) tu je kraj, Windows se vise nemoze pokrenuti i sledi mu ponpvna instalacija OS.
11111.jpg

Član
Učlanjen(a)
30.01.2011
Poruka
18
Pozdrav!
Da ne otvaram temu,mislim da bi ovo moglo i ovdje. Jedan lik mi doneo racunar pentium 3. (ne znam za sta mu sluzi al ajd) Trebao bi da mu reinstaliram windows jer ovaj na njemu nece da se podigne. Trazi mi aktivacioni kljuc koji ja nemam,ali imam cd sa kljucem i sad nikako ne uspijevam da srusim postojeci da bih instalirao svoj xp. Vec sam instalirao vise puta xp i znam sve sta treba,ali nisam siguran da li ima neke razlike sa pentium 3 u odnosu na P4. I da li treba nesto u biosu da se podesi?

Natrag