Šta je novo?

Brze i lakse pretrazivanje Google

Učlanjen(a)
13.08.2015
Poruka
6
7 korisnih trikova za pretraživanje na google kako biste što lakše pronašli ono što tražite na internetu.

1. Ako tražite određenu frazu ukucajte je u Gugl sa znakom navoda. Ovo će vam posebno koristiti kada želite da vidite sve rezultate pretrage koji sadrže indentičnu frazu koju tražite. Dakle ako tražite specifičnu frazu u kojoj vam je bitan određeni red reči u njoj obavezno kada pretražujete stavljajte navodnike.


2. Koristite * - Nrp želite da pronađete neku pesmu, a ne možete da se setite celog stiha - nedostaje vam neka reč - onda tu stavite zvezdicu. Tako će gugl potražiti reč koja nedostaje. Npr "with a little * from my friends".

3. Vrlo zgodan način pretrage kada pod jednim pojmom koji tražite dobijate i one rezultate koje ne želite, koristite minus. Npr želite da tražite jaguar, ali ne želite da vam izabcuje modele automobila. Onda jednostavno ukucate "jaguar -car".

4. Ključne reči - Npr da na sajtu Times.com pretražite sve o Rolling stones. Onda ćete jednostavno ukucati "Rolling stones site:TIME.com".

5. "Google News" omogućava takođe i da pretražite mnoga poznata novinska izdanja još iz davne 1880. godine. To možete uraditi na linku:
https://news.google.com/newspapers?hl=en.

6. vs - Ne možete da se odlučite šta biste spremali za večeru - hamburger ili picu? Jednostavno ukucajte "burger vs. pizza" i dobićete detaljnu analizu od kalorija pa do nutritivne vrednosti.

7. Sigurno vam se dešavalo da naletite nekad na fotografiju koja vam je odnekud poznata. Ili jednostavno želite da znate odakle "dolazi" neka fotografija. Sačuvajte je na vaš računar. Potom uđite na Google Images (videćete mali znak u obliku fotoaparata) i tu aploudujte fotografiju koju ste prethodno sačuvali.

Izvor: Kurir
 
Učlanjen(a)
15.12.2011
Poruka
14
Pod 7 može i desni klik na sliku pa Copy image URL i onda u google image search kliknete na fotoaparat, pa u kartici Paste image URL kopirate URL slike i pretisnete dugme Search by image. Nema potrebe da se skida slika na računar.
 
Top