Osmi nije nestao, već se prilagodio i drugačije deluje.
Dakle, ne kao u srednjem veku. Potreba za autoritarnim vođstvom u duhovnoj oblandi tek dolazi.
Inače taj osmi je pandam opisanom u Danilu 7 ili Otkrivenju 11,12,13. Bi ranjen i isceli se rana.
A sta je sa osmanskim carstvom to nije bila svetska sila? Vi tumacite kako vam odgovara..
Njemu je objašnjeno da je osmi bio sprega crkve i države u srednjem veku. Ali danas, to nije tako i neće ni biti tako. Danas, osmi deluje drugačije. Koristi narodne populiste, verskog usmerenja, da bi ubedio državu da sprovodi određenu versko-poličitčku akciju
Znam ja sta uci adventizam, nema ni naznaka da ce amerika uci u savez sa Papom. Amerika danas kao sekularno politicka sila pod izgovorom demokraratije promovise sodomiju i satanizam. Sklopice savez sa satanom, a ne sa crkvom! (vec je sklopila). Ta vasa ideja nema veze sa realnoscu.. Cak i onaj opis iz otkrivenja (kako ga tumacite) jagnje koje je progovorilo kao azdaja lepo opisuje ameriku danas..
Kada kazes da 'nece biti tako', ti onda porices adventisticku teologiju, koja kaze da ce biti upravo tako, da ce amerika sklopiti savez sa Papom, i da ce se protestanti ujediniti sa Katolickom crkvom, te da ce izglasati nedeljni zakon..
Da bi se izglasao nedeljni zakon, sprega crkve i drzave mora biti realna i vidljiva a ne fiktivna i skrivena iza nekih toboze nevezanih politickih odluka.
I ti si svestan da je to pusta zelja i da stvari ne idu u tom smeru.. Zato i pricas o nekakvim skrivenim pokitickim akcijama...
Ja ne verujem u ovakav razvoj dogadjaja. Ne znam kako neko moze to poverovati..
U tom slucaju, ne samo amerika, vec i ceo zapadni svet mora sprovesti nedeljni zakon, da bi se prorocanstvo o savezu crkve i drzave, nametanja ziga.. ispunilo...
Danas sve ide u suprotnom smeru.. Digitalizacija, ukadanje novca, cipovanje..
Zasto bi pripremali cipovanje ljudi, ukidali novac, i radili sve da ogranice mogucnost kupovine u buducnosti? Zasto zele staviti cip ljudima na ruku? Ako to nije zig, sta je?
Nemoj mi pricati da iza toga stoji nedeljni zakon.. Stvari uopste ne idu u tom smeru.. Nema ni u naznakama..
Ono sto zele ostvariti je ukidanje sloboda, svodjenje coveka na nivo masine bez osecaja, zele postici kontrolu misli i poriva, socijalno odgovorno drustvo, oduzimanje privatnog vlasnistva, da bi se uspostavilo savrseno drustvo, bez kriminala i nasilja. Sto je cist satanizam!
Kada covek izgubi vezu sa prirodom, unistis mu savest, nacinis od njega roba i masinu koja radi po diktatu, zaustavis mu radajanje, i od njega napravis hemafrodita (sodomistu), hipnotosanog slugu, ti si unistio Bozji lik u njemu.. To bice se vise ne se moze zvati covekom!
To je osnovni cilj satanista!
Transhumanizam i spajanje ljudi na masine, unistavanje Bozjeg lika u njima, sto su radili i pre potopa genetskim inzenjeringom (spajanjem sa zivotinjama i andjelima).. A ne nekakva nedelja..
Koga briga za nedelju?