Brak

Član
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poruka
455
Žena i ja živimo u skladnom braku, punom poštivanja i tolerancije.
Nema sukoba jer smo se dogovorili da ja odlučujem o velikim, a ona o malim stvarima.

Koje su velike, a koje male odlučuje ona.

:)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Prije braka
Ona: Bok!
On: Konačno! Koliko sam vremena čekao na ovaj trenutak!
Ona: Hoćeš li da odem?
On: Ne! Kako možeš samo pomisliti tako nešto? Naježim se, na samu pomisao!
Ona:Voliš me?
On: Naravno! U svako doba dana i noći!
Ona: Jesi li me ikad prevario?
On: Ne! Nikad! Zašto me to pitaš?
Ona: Hoćeš li me poljubiti?
On: Da, svaki put kad mi dođe prilika!
Ona: Bi li me ikad pretukao?
On: Jesi li poludjela? Pa znaš kakav sam ja!
Ona: Mogu li se pouzdati u tebe?
On: Da!
Ona: Dušo moja...

Nakon sedam godina braka
Dovoljno je čitati odozdo prema gore.

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Brak nije lijek za usamljenost. Djeca odrastu i odu. Ljubavnici nisu lijek za sve. Seks nije konačno rješenje. Ako ste život pretvorili u dugu bolest, onda je smrt jedini lijek…” Erika Jong

“Brak iz računa je zajednica ljudi koji nikada ne mogu računati jedno na drugo.” Alpfons Kar

“Čitava vještina u braku je umjeti prijeći iz ljubavi u prijateljstvo, ne žrtvujući pri tome ljubav.” Andre Maroa

“Oženiti se znači svoja prava prepoloviti, a obaveze poduplati.” Artur Šopenhauer

“Brak je knjiga koja se rado čita u prvom izdanju, rijeđe u drugom, kad zastari postane klasična, onda gubi svaku vrijednost.” Branislav Nušić

“Ljubav je slatko ropstvo, brak je ropstvo bez slasti.” Gete

“Ako se bojiš usamljenosti, ne ženi se.” Anton Pavlovič Čehov

“Svako ko tvrdi da je brak lutrija – pravi lutriji lošu reklamu.” Džordž Bernard Šo

Share
45

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Prije braka
Ona: Bok!
On: Konačno! Koliko sam vremena čekao na ovaj trenutak!
Ona: Hoćeš li da odem?
On: Ne! Kako možeš samo pomisliti tako nešto? Naježim se, na samu pomisao!
Ona:Voliš me?
On: Naravno! U svako doba dana i noći!
Ona: Jesi li me ikad prevario?
On: Ne! Nikad! Zašto me to pitaš?
Ona: Hoćeš li me poljubiti?
On: Da, svaki put kad mi dođe prilika!
Ona: Bi li me ikad pretukao?
On: Jesi li poludjela? Pa znaš kakav sam ja!
Ona: Mogu li se pouzdati u tebe?
On: Da!
Ona: Dušo moja...

Nakon sedam godina braka
Dovoljno je čitati odozdo prema gore.

Super hahaha! Da li je bas nakon sedam godina ili prije?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Deset zabluda i istina o braku

Zabluda – Brak se temelji na ljubavi i samo se njome može održavati. Ljubav je nešto iracionalno, na što ne možemo utjecati.
Istina – Brak se većinom zaključuje iz ljubavi, koja ima svoj razvoj, a na razvoj ljubavi utječu oba bračna partnera. Brak se ne održava zaljubljenošću, već ljubavlju koja je postigla zreliji i razvijeni stadij.

Zabluda – Svaka ljubav traje vječno.
Istina – Svaka ljubav traje onoliko koliko je partneri održavaju.

Zabluda – Brak je slučaj, lutrija, sudbina.
Istina – Brak nije slučaj, ni sudbina, ni lutrija. Brak je šansa onih koji se nalaze u braku.

Zabluda – Ako su seksualni problemi u braku riješeni, sve drugo ide samo po sebi.
Istina – Seks nije sredstvo za rješavanje neseksualnih problema u braku. Njegova kvaliteta ovisi o razriješenosti svih drugih problema.

Zabluda – Izvor bračnih teškoća su neslaganja naravi i spolova.
Istina – Izvori bračnih teškoća nisu različite naravi i različiti spolovi, nego loši odnosi i nekvalitetna komunikacija. Rješenje tih teškoća nije napuštanje partnera različite naravi i traženje prikladnijeg, nego obostrana spremnost na zajednički život i obostrano zalaganje oko održavanja kvalitetnijih odnosa.

Zabluda – Brak je jedini i najbolji izlaz iz samoće.
Istina – Samo živ brak, održavan brak, rješava problem samoće. U mrtvom braku možete biti itekako osamljeni.

Zabluda – U dobrom braku nema svađe, sukoba. Zlatna formula braka jest – šuti i trpi.
Istina – U dobrom braku postoje svađe, sukobi i razmimoilaženje, ali se od loših brakova oni razlikuju u načinu rješavanja svađa i sukoba. Šutnja i trpljenje su najgori način "rješavanja" problema.

Zabluda – Brak je sam po sebi nešto loše, to je gubitak slobode i individualnosti.
Istina – Sam po sebi brak nije niti loš, niti dobar. Kakav će naš brak biti ovisi o nama koji smo u braku.

Zabluda – Djeca daju smisao svakom braku i spašavaju ga ako sve pođe loše.
Istina – Samo dobar brak djeca čine još boljim. Djeca ne mogu spasiti loš brak.

Zabluda – Profesionalna i ekonomska samostalnost obaju bračnih partnera jamstvo je ravnopravnog i partnerskog braka.
Istina –* Ne, one doprinose samostalnosti partnera, ali nisu uvjet. Oba partnera mogu biti ravnopravna i osjećati se samoostvareno i kad je jedan zaposlen, a drugi nije.

dr. Pavao Brajša

Natrag