Božje prijestolje

Tko sjedi na Božjem prijestolju?

• Jahve

Votes: 3 75,0%
  • Isus

Votes: 1 25,0%
  • Sveti Duh

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    4
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Tko sjedi na Božjem prijestolju?

Pa normalno - BOG!
ALI - Kako je Osobno Ime Tome Bogu Koji sjedi na Božjem prijestolju?
-------------------------------------------------------------------------------

Molim - dokazujte stihovima Biblijskim.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
“A Sinu” Govori: “PRESTO je TVOJ BOŽE vavek veka… I opet: Ti si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih: Ona će proći a Ti Ostaješ: I sva će ostareti kao haljina, i Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: A Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati.” (Jevrejima 1,8.10-12)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
“A Sinu” Govori: “PRESTO je TVOJ BOŽE vavek veka… I opet: Ti si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih: Ona će proći a Ti Ostaješ: I sva će ostareti kao haljina, i Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: A Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati.” (Jevrejima 1,8.10-12)

Gdje TU piše - ISUS sjedi na Božjem Prijestolju?
-------------------------------------------------------

U Bibliji postoje jasni stihovi - TKO je Kome dao da GDJE sjedne:

PSALAM 110,1
Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu:
"Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

MATEJ 22,44
Reče Gospod Gospodinu mojemu:
Sjedi mi zdesna
dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim?`

MARKO 12,36
A sam David reče u Duhu Svetome:
`Sjedni mi zdesna
dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!`

LUKA 20,42
Ta sam David veli u Knjizi psalama:
`Sjedi mi zdesna

DJELA APOSTOLSKA 2,34
Ta David nije bio uznesen na nebesa, a veli:
Reče Gospodin Gospodinu mojemu:
Sjedi mi zdesna`

-----------------------------------------------

Gospodin Isus - DOBIO je čast OD Boga Jedinoga JAHVE,
da Bogu Jedinome Jahvi - SJEDNE SA DESNE STRANE.

Isus ne sjedi na Božjem prijestolju.
Isus sjedi Zdesna BOGU!
Svome i našemu Bogu - Jahvi.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Isus ne sjedi na Božjem prijestolju. Isus sjedi Zdesna BOGU! Svome i našemu Bogu - Jahvi.
Gospod Isus Sedi (JER JEDNAKO Vredi) upravo (te pravo) na Očevom Prestolu:

"Koji pobedi Daću mu da sedne sa Mnom na Prestolu Mojemu, kao i Ja što Pobedih i Sedoh s Ocem Svojim NA PRESTOLU NJEGOVU. Ko ima uho neka čuje šta Govori Duh Crkvama." (Otkrivenje 3,21.22)

Stoga, va Ime Boga, shvatimo (te se ne inatimo) da Ih trebamo (da se zlu ne predamo) štovati (a ne, poput nekih, nama i dalekih, i psovati) jednako (a ne naopako, i to jako!):

"Da svi poštuju Sina KAO što Oca poštuju. Ko ne poštuje Sina ne poštuje Oca Koji Ga je Poslao." (Jovan 5,23)

Dakle, Hijerarhija Božanskih Ličnosti Jeste Monarhija zbog nepriličnosti {od politeizma nastaje i šizma te Jedinstvo Božanskih Ličnosti jest' i materinstvo NJihove Hijerarhije - radi sprečavanja anarhije (Jer podele odmet jesu te to vele pope besu - da Ih štuje bez "oluje" :) )}

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Gospod Isus Sedi (JER JEDNAKO Vredi) upravo (te pravo) na Očevom Prestolu:

"Koji pobedi Daću mu da sedne sa Mnom na Prestolu Mojemu, kao i Ja što Pobedih i Sedoh s Ocem Svojim NA PRESTOLU NJEGOVU. Ko ima uho neka čuje šta Govori Duh Crkvama." (Otkrivenje 3,21.22)

Stoga, va Ime Boga, shvatimo (te se ne inatimo) da Ih trebamo (da se zlu ne predamo) štovati (a ne, poput nekih, nama i dalekih, i psovati) jednako (a ne naopako, i to jako!):

"Da svi poštuju Sina KAO što Oca poštuju. Ko ne poštuje Sina ne poštuje Oca Koji Ga je Poslao." (Jovan 5,23)

Dakle, Hijerarhija Božanskih Ličnosti Jeste Monarhija zbog nepriličnosti {od politeizma nastaje i šizma te Jedinstvo Božanskih Ličnosti jest' i materinstvo NJihove Hijerarhije - radi sprečavanja anarhije (Jer podele odmet jesu te to vele pope besu - da Ih štuje bez "oluje" :) )}

Da li se možeš obazreti na stihove iz moga posta br. 3?

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Ima dosta mesta gde se opisuje Hristov polozaj na nebu posle uznesenja na njega i uvek je isti. Sam Hrist je rekao koji je njegov polozaj na nebu u odnosu na Svevisnjeg Boga.

Reče mu Isus: ti kaza. Ali ja vam kažem: otsele ćete vidjeti sina čovječijega gdje sjedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskijem. (Matej 26:46)
Otsele će sin čovječij sjediti s desne strane sile Božije. (Luka 22:69)

Sta je Pavle rekao:

Ko će osuditi? Hristos Isus koji umrije, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas? (Rimljanima 8:34)

Potpuno je jasna stvar da Hrist nije Svevisnji Bog vec da se nalazi pored njega i moli ga za nas.

Tako kaze Hrist, tako kaze i Pavle.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ima dosta mesta gde se opisuje Hristov polozaj na nebu posle uznesenja na njega i uvek je isti. Sam Hrist je rekao koji je njegov polozaj na nebu u odnosu na Svevisnjeg Boga.

Reče mu Isus: ti kaza. Ali ja vam kažem: otsele ćete vidjeti sina čovječijega gdje sjedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskijem. (Matej 26:46)
Otsele će sin čovječij sjediti s desne strane sile Božije. (Luka 22:69)

Sta je Pavle rekao:

Ko će osuditi? Hristos Isus koji umrije, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas? (Rimljanima 8:34)

Potpuno je jasna stvar da Hrist nije Svevisnji Bog vec da se nalazi pored njega i moli ga za nas.

Tako kaze Hrist, tako kaze i Pavle.
Amen.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U biblijskom kontekstu, presto moze da oznacava stolicu za jednu osobu, ili u drugom slucaju stolicu trosed gde moze da sedne vise osoba - odnosno tri.

Ovaj drugi navedeni primer je istinitiji, jer i biblija kaze da Isus sedi sa Ocem na prestolu njegovu, i to u tom slucaju nikako ne moze biti stolica za jednu osobu, vec je to presto koji je tako konstruisan da na njemu mogu da sednu vise osoba, u ovom slucaju tri - Oca, Sina i Svetog Duha.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
U biblijskom kontekstu, presto moze da oznacava stolicu za jednu osobu, ili u drugom slucaju stolicu trosed gde moze da sedne vise osoba - odnosno tri.

Ovaj drugi navedeni primer je istinitiji, jer i biblija kaze da Isus sedi sa Ocem na prestolu njegovu, i to u tom slucaju nikako ne moze biti stolica za jednu osobu, vec je to presto koji je tako konstruisan da na njemu mogu da sednu vise osoba, u ovom slucaju tri - Oca, Sina i Svetog Duha.

To negdje čitaš u Bibliji - imaš stihove potpore za to - TROSJED ZA TTT,
ili je to tvoje razmišljanje?
--------------------------------

Da li priznaješ stihove koji kažu da na Božjem prijestolju sjedi
Bog Otac Jahve?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li priznaješ 30 stihova koji kažu da Isus sjedi
Vječno ZDESNA Božjeg prijestolja?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Daj mi molim te stih koji kaže da TREĆI iz TTT, - SD -
sjedi SLIJEVA Božjeg Jahvina Prijestolja,
ili - gdje već.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, ipak se radi o zasebnim prestolima, gde Otac sedi na svom prestolu, Sin sa njegove desne strane, a verni ce sesti na prestolima Isusovim, ne na jednom vec na mnostvo.
Mada, kada je u pitanju Bozji presto, to moze biti i tri spojena prestola, mi to ne znamo jer to biblija precizno ne objasnjava.

Ono sto biblija govori je to da Isus sedi na Bozjem prestolu, zasebnom ili trosednom - to biblija ne precizira, i da ce verni sesti na prestolu - odnosno prestolima.

"Који победи даћу му да седне са мном на престолу мом, као и ја што победих и седох с Оцем својим на престолу Његовом"

"Tada odgovori Petar i reče Mu: Eto mi smo ostavili sve i za Tobom idemo; šta će dakle biti nama?
A Isus reče im: Zaista vam kažem da ćete vi koji idete za mnom, u drugom rođenju, kad sjede Sin Čovječji na prijestolju slave svoje, Šešče i vi na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest koljena Izrailjevijeh" ( Matej 19. 27 - 29 )

Natrag