Božje i đavolsko seme

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
http://www.youtube.com/watch?v=W2ODxH-NuLo

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=Uj9-1xmSI8Q"]http://www.youtube.com/watch?v=Uj9-1xmSI8Q

u
[/URL]mateju 13.Bog ukazuje da je on posejao seme Reči. no nepriajtelj đavo posejao je noću seme laži ,kukolj. Isus odbija predlog apostola da se kukolj čupa do kraja žetve kada će ga on sabrati i spaliti a pšenicu seme Reči podići u svoje ambare,tj. u nebo.

sada sama priroda nas uči da Bog je pri stvaranju doista ispunio svoju namisao i svako seme zapovedno daje svoj rod, tako da se seme u klici ukazuje kroz rod . tako i Božja Reč seme se ukazuje jasno u njegovoj crkvi kroz rod. Božje seme Reči na crkvi pokazuje svoj rod kroz poslušnost Reči. jer je unutar takih Božje seme. i kada ono isklija ono mora dati samo rod Reči. na drugoj strani seme laži , kukolj crkva daje svoj rod,anti reč antihrista.nešto što je protiv Hrista ,tj. protiv Reči jer je Isus Reč ,tj. Život. to seme laži se pred očima sveta sakuplja upravo u svetski savez crkvi sa temeljom trojstva i drugim teološkim anomalijama antireči, dok seme Božje Reči stojeć pod Božjom glavom ,tj pod glavom Hrista Reči čeka uznesenje. seme laži ne može posedovati unutar život, jer samo seme Reči poseduje Božji originalni život. seme laži poseduje crkveni život a seme Božje Hristov život. tako možemo imati proveru da li je unutar nas taj život originalnog semena Reči Božje. video propoved daje uvid u suštinu. mir svima.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega jesi li čitao u Bibliji:
“Tko oskudno sije, oskudno će i žeti, a tko obilno sije, obilno će i žeti.”
Druga Poslanica Korinćanima 9:6

u prevodu znači onaj koji daje sve od sebe, pridonosi sve što najviše može da se širi istina, sije obilno
gdje god se danas širi Božja riječ,istina, temelj toga je poštivanje Božjeg Zakona 10.zapovijedi i držanje subote

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kolega jesi li čitao u Bibliji:
“Tko oskudno sije, oskudno će i žeti, a tko obilno sije, obilno će i žeti.”
Druga Poslanica Korinćanima 9:6

u prevodu znači onaj koji daje sve od sebe, pridonosi sve što najviše može da se širi istina, sije obilno
gdje god se danas širi Božja riječ,istina, temelj toga je poštivanje Božjeg Zakona 10.zapovijedi i držanje subote
na žalost spedy to je širenje nečega što vraća pod kletvu i nema blagoslova. tip dva zaveta su agara i sara i njihove utrobe. jedna je morala biti iosterana van blagoslova. prevedeno ili zakon i proklestvo ili Ksus i milost oboje ne idu za nebo. zakon veže čoveka do Hrista kako kaže pavle u poslanici kroz tip braka da je žena svezana zakonom za muža dok joj je muž živ,kada umre slobodna je da se uda za koga hoće u Gospodu naravno. tako i oni koji su umrli Hristu oni su u Hristu i žive po D uhu Hristovom ,te su slobodni od kletve zakonske,"udati" obećani za ženika Hriasta a ne za proklestvo,jer zakona niko ne može održati,a plata za ne držanje zakona(koga niko održati ne može i gde si jednom sagrešen kriv svem zakonu) je smrt. dakle da li je tebi dobra smrt kojom te Hristos oslobodio? ako jeste ti i dalje se veži za proklestvo . Isus ti ništa onda ne može pomoći i "izugubiste Hrista vilpko hoćete iznova zakonu da služite"

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ne slažem se ni ovdje sa tobom
jer držanje Zakona je vršenje Božje volje
čitaj u Bibliji: Evanđelje Matej 19:17
tko želi ući u život nek drži zapovijedi

jer
držanjem Zakona grešnik vrši Božju volju a ne svoju
također se i poštivanjem Zakona u nama razvija Kristov karakter,
koji moramo izgraditi u potpunosti da bi mogli u Kraljevstvo nenesko

ništa nečisto, ni misli, riječi ni djela nemogu u nebeski Kanaan
a tek poštivanjem Zakona u potpunosti odbacujemo svaku nečistoču
sve ove peći nevolje koje imamo u životu, kroz koje prolazimo,
pomažu nam da izgori sve naše zemaljsko, svjetsko, da se odstrani od nas sve što nije zlato
da se spali svaki idol i da budemo jedno s Bogom kao što smo bili u početku

nakon svih vatri nevolja, ostaje zlato čisto, koje če biti sedam puta pretopljeno
potpuno povjerenje ,savršena ljubav prema Bogu i Kristu
i bližnjima svojim

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ne slažem se ni ovdje sa tobom
jer držanje Zakona je vršenje Božje volje
čitaj u Bibliji: Evanđelje Matej 19:17
tko želi ući u život nek drži zapovijedi

jer
držanjem Zakona grešnik vrši Božju volju a ne svoju
također se i poštivanjem Zakona u nama razvija Kristov karakter,
koji moramo izgraditi u potpunosti da bi mogli u Kraljevstvo nenesko

ništa nečisto, ni misli, riječi ni djela nemogu u nebeski Kanaan
a tek poštivanjem Zakona u potpunosti odbacujemo svaku nečistoču
sve ove peći nevolje koje imamo u životu, kroz koje prolazimo,
pomažu nam da izgori sve naše zemaljsko, svjetsko, da se odstrani od nas sve što nije zlato
da se spali svaki idol i da budemo jedno s Bogom kao što smo bili u početku

nakon svih vatri nevolja, ostaje zlato čisto, koje če biti sedam puta pretopljeno
potpuno povjerenje ,savršena ljubav prema Bogu i Kristu
i bližnjima svojim
matej 17 je događajsa mladićem čije srce je Isus znao,kaoštosi video iz izjave mladića,držao je zakon,ali nije bio spašen,i nije mogao za Hristom,jer nije biospreman ići za njime a da plati cenu prodaje svega za večnost.
ti kažeš da se zakonom izgrađujemo u čisto zlato za nebo.kako se možeš izgraditi zakonom,kad Bog kaže da je nemogućeodržati ga. i da svaki koji ne održi jednu samo,a jednu sigurno održati ne možeš,devet da ali deset ne,onda zbog jedne kaže Pismo kriv si svih ostalih devet zapovesti,ma kako ih održao.sad pitam te ovde,zašto Bog tebe duži i za ostalih devet ako si iz održao kad si samo jednu prekršio,jer nitu nisi kriv jer je Bog tako uredio da svih deset niko održati ne može,onda zašto bi Bog nas krivio i za ostalih devet? vrlo jednostavan odgovor,Bog nas dovodi do spoznaje i suštine zakona,da smo njime neminovnoosuđeni na smrt kaoplatu. pa kakoonda možeš sebe zakonom očistiti do zlata? ne,suprtono zakon je imaos voju svetost u drugoj misli,da nas sudi. i mi smo time pod proklestvom sve dok ne spoznamo spasitelja. od toga dana slobodni smood zakona. naravno nismo na tu slobodu pozvani da grešimo Reči,većda po Duhu živimo,u zakonu slobode,dakle zakon slobodenas oslobađa zakona ropstva i smrti. i oni koji su u Duhu po duhu ćei da žive. a oni u zakonu dužni su da onda po tom zakonu i žive. tako budući da si dužan živeti po zakonu svojim izborom na vraćanje pod zakon kao galati,moraš primiti i platu smrt,po zakonu,čak i ako si revnovao u devet zapovesti opet je zakon plata smrt. i uvek će biti smrt jer Bog ne možeizmenuti svoj kodeks spašenja.pavle te zato pita,dobra litebi bis smrt?! izgubiste Hrista vi koji opet iznova oćete zakonu da služite.
problem je što vi pod zakonom ne možete od pokrivala da viditezakons lobode u Hristu. vi ostajete kao rob izraelac dobrovoljni rob smrti kroz zakon ,vraćanje na zakon i ne možete uzeti osmi dan vaskrsenje u dan trube,jer vas veže zakonska plata smrti,i ako vas je Isus oslobodio kletve zakonske,no kao i rob u izraelu što je i pored ponuđene slobode želeomostati rob tako i vi pod zakonom i pored ponuđene slobode od proklestva imate svoju fiks ideju da služite zakonu i pored ga ne možete održati a plata za to je smrt.
ko je Hristov ne greši. on u duhu ispunjava zakon,ljubi bližnjeg kao samoga sebe. u toj rečni kaže pavle posl.galatima ispunjava se sav zakon. rodo duha je ljubav upravo na prvom mestu. toje što se od nas traži. zato pavle i kaže ako vas vodi zakon ne mođete spoznati Hrista niti slobodu u njemu a niti primiti svetoga Duha i silu istog.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega mrsavkicu, kao što se vidi iz Evanđelja mladić NIJE DRŽAO Božji Zakon u potpunosti
novac mu je bio IDOL, NIJE želio sve prodati pa slijediti Krista
radi velikog imetka koji imadoše
više je LJUBIO NOVAC, NEGO JEHOVU BOGA NAŠEGA

tako je, poštivanjem Božjeg Zakona i držanjem subote se izgrađujemo, čistimo i spremamo za Nebeski Kanaan
čovjek ponekad pogriješi Božji Zakon, prestupi
ali
imamo Krista kao zagovornika, koji nas pravda pred Bogom
svi koji se operemo u krvi Kristovoj na vrijeme dok još traje vrijeme milosti, bićemo primljeni kod Boga kao što je primio i svog Sina našeg Spasitelja, sva krivica biće nam oproštena, kao da nikada nismo prestupili Božji Zakon, nijednu zapovijed

spoznati Spasitelja nije dovoljno da budemo spašeni
treba spoznati da POŠTIVANJEM BOŽJEG ZAKONA i držanjem subote,
zavređujemo, zarađujemo, milost Isusa Krista
bez te milosti mi smo nitko i ništa
taman i da čovjek cijeli svijet stekne, ako ne stekne Kristovu Milost propada
to je največe blago koje čovjek može steći u svom životu

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kolega mrsavkicu, kao što se vidi iz Evanđelja mladić NIJE DRŽAO Božji Zakon u potpunosti
novac mu je bio IDOL, NIJE želio sve prodati pa slijediti Krista
radi velikog imetka koji imadoše
više je LJUBIO NOVAC, NEGO JEHOVU BOGA NAŠEGA

tako je, poštivanjem Božjeg Zakona i držanjem subote se izgrađujemo, čistimo i spremamo za Nebeski Kanaan
čovjek ponekad pogriješi Božji Zakon, prestupi
ali
imamo Krista kao zagovornika, koji nas pravda pred Bogom
svi koji se operemo u krvi Kristovoj na vrijeme dok još traje vrijeme milosti, bićemo primljeni kod Boga kao što je primio i svog Sina našeg Spasitelja, sva krivica biće nam oproštena, kao da nikada nismo prestupili Božji Zakon, nijednu zapovijed

spoznati Spasitelja nije dovoljno da budemo spašeni
treba spoznati da POŠTIVANJEM BOŽJEG ZAKONA i držanjem subote,
zavređujemo, zarađujemo, milost Isusa Krista
bez te milosti mi smo nitko i ništa
taman i da čovjek cijeli svijet stekne, ako ne stekne Kristovu Milost propada
to je največe blago koje čovjek može steći u svom životu
onda pavel nije dobro razumeo Boga,kad je jasno citirao u galatima da to dvoje deca zakona,i deca milosti ne mogu skupa u nebo,jer kakopavlekažeBog je avraamu jasnoprroočki rekao da će samod eca odslobodne tj. deca milosti biti baštinici neba ne i deca zakona od robinje,takoda je jedna stvar morala biti otkinuta u planu spašenja.to je Božji namisao spašenja. Bog nije avraamu kaže pavle rekao i semenima obećanje dakle ne i deci zakona i deci milosti da je dat primat neba većsamo onoj deci koja dolaze kroz milost.Bog o deci koja dolaze od zakona ne govori nikako obećanje nasleđa neba! nisam to ja izmislio Bog ima svoje pravilo za put u hanan ili nebo. i mi to moramo uzeti jako ozbiljno i trezveno koristiti.
evo put u hana recimo ne može ići bez krštenja u ime Isusa. je li sam to ja izmislio? ili bez krštenja svetim Duhom kako stoji u mateju 25. je li sam to ja smislio?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Mršavkić : Sa dosta stvari se slažem koje iznosiš u svojim propovedima , ima dosta i sa kojim se ne slažem mada tvoja ideologija bar ovde na forumu sadrži najviše istine iz mog ugla gledanja. Moram napomenuti nešta što si propustio. Naša ideologija i vera je direktno povezana sa pozitivnim i negativnim osobinama koje posedujemo. Što više imamo pozitivnih osobina lakše ćemo uočiti šta je istina a šta laž. Opet što više posedujemo negativnih osobina sve ćemo teže razlučivati istinu od laži . Jedna velika negativnost u našem karakteru a na koju padaju skoro svi je ako smatramo da smo mi nešta posebno od drugih. Bez obzira koliko se neko trudi i želi ako smatra da je nešta posebno na taj način se u svojim mislima ili ponašanjem uzdiže iznad drugih a to je jako pogrešan stav. Da li sme iko da se usudi da kaže da je izaslanik Božiji ako mu Bog to nije odobrio ? To ne znači da ne treba govoriti o Bogu i Hristu baš nasuprot ali uvek u tome treba naglašavati da je to naš lični stav .
Da bi izgradili što više pozitivnih osobina koje rezultiraju spoznanje istine sa što manje laži bitno je da uočimo i shvatimo našu pravu poziciju u univerzumu. Stvar je u tome ako shvatimo onako kako treba našu poziciju videćemo da nema ni najmanje razloga da se smatramo nešta važnim ni posebnim od drugih jer takvi traže od Boga da ih usliši kao da je on dobra vila a ne Gospodar Svemira. Da bi shvatili našu pravu poziciju treba da razumemo i to dobro da razumemo naše poreklo. Ako smo svi grešni onda smo i ne čisti a za ne čist postoji i slična reč sa istim značenjem "ne častivi". Kada to shvatimo lakše ćemo razumeti niz drugih stvari vezano za odnos Bog - ljudi jer mi nismo čisti nego "ne častivi". Takvi smo rođeni što znači da i nismo krivi zbog toga. Baš zato je Isus koji je Bog umro zbog nas mučeničkom smrću a naše je da verujemo u tu njegovu žrtvu. Time je Bog napravio poravnjanje uzajamnog greha na relaciji Bog - čovek. Ali ako ne shvatimo da naše poreklo vodi iz Edena preko Eve a zatim Kajina koji je bio od ne častivog takav stav ne možemo izgraditi i lako možemo da padnemo u zamku i da smatramo kako smo mi nešta posebno. To je osobima koju je izgradio Satana jer i on je uvek smatrao kako je nešta posebno od drugih. Ovo ne govorim lično za Mršavkića nego za sve koji čitaju.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkic
jesi ti si izmislio nekakvo krštenje u ime Isusa
jer
to nije Biblijski nauk
Biblija govori, tj.sam Spasitelj je zapovijedio da se grešnici krste,
u Ime Oca I Sina I Duha Svetoga
to je velika razlika od krštenja u samo ime Isusovo

eto dokazah ti da si u zabludi, velikoj

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mršavkić : Sa dosta stvari se slažem koje iznosiš u svojim propovedima , ima dosta i sa kojim se ne slažem mada tvoja ideologija bar ovde na forumu sadrži najviše istine iz mog ugla gledanja. Moram napomenuti nešta što si propustio. Naša ideologija i vera je direktno povezana sa pozitivnim i negativnim osobinama koje posedujemo. Što više imamo pozitivnih osobina lakše ćemo uočiti šta je istina a šta laž. Opet što više posedujemo negativnih osobina sve ćemo teže razlučivati istinu od laži . Jedna velika negativnost u našem karakteru a na koju padaju skoro svi je ako smatramo da smo mi nešta posebno od drugih. Bez obzira koliko se neko trudi i želi ako smatra da je nešta posebno na taj način se u svojim mislima ili ponašanjem uzdiže iznad drugih a to je jako pogrešan stav. Da li sme iko da se usudi da kaže da je izaslanik Božiji ako mu Bog to nije odobrio ? To ne znači da ne treba govoriti o Bogu i Hristu baš nasuprot ali uvek u tome treba naglašavati da je to naš lični stav .
Da bi izgradili što više pozitivnih osobina koje rezultiraju spoznanje istine sa što manje laži bitno je da uočimo i shvatimo našu pravu poziciju u univerzumu. Stvar je u tome ako shvatimo onako kako treba našu poziciju videćemo da nema ni najmanje razloga da se smatramo nešta važnim ni posebnim od drugih jer takvi traže od Boga da ih usliši kao da je on dobra vila a ne Gospodar Svemira. Da bi shvatili našu pravu poziciju treba da razumemo i to dobro da razumemo naše poreklo. Ako smo svi grešni onda smo i ne čisti a za ne čist postoji i slična reč sa istim značenjem "ne častivi". Kada to shvatimo lakše ćemo razumeti niz drugih stvari vezano za odnos Bog - ljudi jer mi nismo čisti nego "ne častivi". Takvi smo rođeni što znači da i nismo krivi zbog toga. Baš zato je Isus koji je Bog umro zbog nas mučeničkom smrću a naše je da verujemo u tu njegovu žrtvu. Time je Bog napravio poravnjanje uzajamnog greha na relaciji Bog - čovek. Ali ako ne shvatimo da naše poreklo vodi iz Edena preko Eve a zatim Kajina koji je bio od ne častivog takav stav ne možemo izgraditi i lako možemo da padnemo u zamku i da smatramo kako smo mi nešta posebno. To je osobima koju je izgradio Satana jer i on je uvek smatrao kako je nešta posebno od drugih. Ovo ne govorim lično za Mršavkića nego za sve koji čitaju.
potpuno se slažem sa ovim iznetim.sebe stavljam u stroj u ovaj sad pročitani post. najveći neprijatelj je podizanje ,slavoljublje! upraco sam ovo pričao ženi večer ili dva pre,da ljudi mnogi ,veliki misionari ,čudotvorci nisu bili jedan čas ni svesni(miler,branham i drugi) kad su odjednom otišli u drguui krajnost,i da verujem rekao sam joj da je pavle apostol zbog premnogih otkrivenja morao dobiti od Boga žalac do kraja života da ga ćuša da se ne ponese. dakle,opasnost da se ponese čovek je stalno nad našim glavama i to mnoge ovde (sebe stavljam u to breme opreza) odnosi od istine Božje,bar od one koja je bliska Pismu. stoga često u propovedima,i pred propoved molim Boga danima da ne dozvoli da se više slavi neki čovek,veliki ovaj,onaj već da jednom već bude on veliki a mi ljudi mali. mir svima.

@mrsavkic
jesi ti si izmislio nekakvo krštenje u ime Isusa
jer
to nije Biblijski nauk
Biblija govori, tj.sam Spasitelj je zapovijedio da se grešnici krste,
u Ime Oca I Sina I Duha Svetoga
to je velika razlika od krštenja u samo ime Isusovo

eto dokazah ti da si u zabludi, velikoj
dragi spedy,izmislio???krštenje u ime Isusa da sam ja izmislio. malo sam stajao nad ovim tvojim postom,pitao se,dali si ovo doneo pod nekim revoltom u sebi ili onako ne dogovoriv se sa umom,srcem,u strahu Gospodnjem? kako bi ja mogao išta izmisliti,i još tako krupno,krštenje za spas duša?
kaoda nisi pratio moje postove ili nisi čitao ka ja što činim i pod va puta vaše postove... rekaos am da je Isus u jovanu 14. da je on rekao,da će doći učitelj sveti Duh koji će IH NAUČITI,PODUČITI SVEMU ŠTO JE ISUS IM GOVORIO! dakle sveti Duh je apostole podučio i to što je Isus govorio u mateju 28. u n16.gl on Isus kaže ponovo da će poslati im Duha istine KOJI ĆE IH UVESTI U SVU ISTINU. dakle opet sveti Duh uvodi apostole u svu istinu.
sada dali misliš da su apostoli izmislili krštenje u ime Isusa? misliš da bnisu čuli to u mateju 28? niti jedan.čak ni pavle da nije znao što čini? onda dragi spedy stvar je konačna,jasna i konačna, ti se protiviš kao i jevrejski sinedrion svetome Duhu a ne meni,koga još optužuješ da sam ja izmislio neko krštenje u ime Isusa. deluješ kao čovek koji jevanđelje čita samo do dela apostolskih!

Poslednja izmena od urednika:
Natrag