Šta je novo?

Bosch ili Texa Auto Diagnostika?

Član
Učlanjen(a)
05.01.2011
Poruka
30
Bosch dijagnostika je dosta skupa, ali i veoma kvaltetna.To ti je multifunkcionalna dijagnostika u okviru koje ti dolazi bosch ESI tronic, tj ogromna baza podataka, dijagnostika svih modela automobila preko OBD dijagnostike, multimetar, osciloskop, tj sve u svemu ceo paket.Ali zato takav paket kosta oko 6 000 evra.Sa dijagnostikom ove druge marke nisam radio, tako da o njoj ne mogu da sudim.Medjutim moj ti je savet kupi nesto iz LAUNCH paketa dijagnostike(AUTOTECH) iz serije x41 tu imas uredjaje sa cenom od oko 2 000 evra, koji rade sve sto i BOSCH KTS a jeftiniji su tri puta.Naravno u tom slucaju neces dobiti osciloskop, ali za oko 500 evra mozes kupiti sasvim zadovoljavajuci osclioskop koji ce ti raditi preko lap topa(http://www.picotech.com/ ) . Launch ti uz njihove pakete daje sve moguce prikljucke i mogucnost rada preko bluetooth.Naravno ako radis samo sa jednom markom kola, najbolja opcija je fabricka dijagnostika, i bas zato ti i preporucujem LAUNCH, jer se njihova dijagnostika zasniva upravo na dobrom razbijanju fabricke.Uz to mozes kupiti i neki ELM 327 modul, koji ti je odlican za Fiate, a isto tako je univerzalan i lap top ako nemas, i samim tim si pokrio sve na nivou boscha za jedno do plafon 3 000 evra, sto je mnogo manje od cene Bosch KTS-a.

Naravno Bosch nudi jos neke posebne module za ispitivanje izduvnih gasova i slicno, ali to je odvojeno od glavnog modula i placa se posebno.Moje je misljenje da ako zelis da imas ozbiljan uredjaj za univerzalnu dijagnostiku, to mozes uz malo snalazenja da nabavis za mnogo manje pare, a da ti radi posao bolje nego sam bosch.
 
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poruka
3
Ima iskustva i sa jednim i drugim uređajem.
Bosch zaključvanje softwera to je veliki problem. Godišnje plačenje softwera to je veliki trošak.

Texa nema obaveznog godišnjeg plačenja i ako neznaš kakav prihod češ imati ondati je ovo bolje rješenje.

Ali što najbitnije pokrienost vozila na svim testima gdje su usporedili ove uređaje. OPUS švedski pobjedio je i Texu i Bosch.

Tako ako se kupuje samo jedan uređaj za radioncu inda preporučujem OPUS

Pokrivenost vozila provjeri ovdje: AVTODIAGNOSTIKA, KOCH Servisna oprema

Jednostavan za posao i pouzdan kod mjerenih parametra je i Hella Gutmann. Taj diagnostički uređaj za sadaje i najbolji za motore.

isto i to možeš dobiti na www.koch.si
 
Član
Učlanjen(a)
10.01.2012
Poruka
2
Ja sam radio sa Bosch KTS570 , nije los , dobar je ali kako ima svoje vrline ima i svoje mane . Uz Bosch dobijas program ESI Tronic pomocu kojeg radis naravno dijagnostiku vozila , a ujedno to ti je i baza podataka , ulavno je proka naveo sta se sve moze raditi . Cak on se moze naci i do 2500 evra + nzm vec koliko se i program placa . Ali meni se licno ne svidja , zato sto u svojoj bazi podataka ima informacije samo o boschovim delovima koji su ugradjeni u auto . Nisam mnog radio sa njim , par meseci , ali mozda je bolje da pogledas neku drugu , naravno sve zavisi od tvojih potreba.
 
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poruka
3
Ako Vam slučajno teba novi BOSCH KTS 540 uređaj možete ga dobiti kod firme KOCH (www.KOCH.si) u Ljubljani po ceni od 1300 EUR.

Ista tako ima BOSCH BEA 350 bencin i dizel za cenu od 4800 EUR.

Imaju još puno dobrog alata po vrlo dobrim cenama.
 
Član
Učlanjen(a)
23.02.2012
Poruka
2
Pozdrav.

Ja imam i Texu i Bosch-a.Zapravo prodajem i Launch i Texu i Bosch-a.Sad pitanje sta je bolje zahteva citav esej.Pravo je pitanje sta je bolje za tebe.
U zavisnosti koja vozila i koje sisteme zelis da radis.
Trenutno definitivno najvecu bazu vozila i sistema ima texa,ali ako npr zelis da se bavis detaljno nekim servisom CRI dizni ili Bosch pumpi potreban ti je i Bosch.Naravno Bosch ESI Tronic mozes da nadjes i crackovan veoma lako.
U svakom slucaju ako si zainteresovan koliko sta kosta,kako radi i izgleda mozes da me kontaktiras na

[email protected]

Nismo bas blizu,ali ako ti Beograd nije predaleko mozes da dodjes i da probas pomenute uredjaje.

PS: Vidim da su gore postavljeni linkovi od nekih firmi koje nisu u Srbiji ili vise ne rade npr GIIR vec skoro godinu dana nije diler Texe.
 
Top