Šta je novo?

Borković ubedljiv u Francuskoj

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
M

maja_jevtic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9.927
Borković ubedljiv u Francuskoj
RTS
Najboji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je pohod ka osvajanju prve titlule u Evropskom kupu turing autmobila (ETCC) nakon uspešnog vikedna na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Borković je trijumfovao na prvoj trci, a drugu završio kao drugi i osvojio 21 bod što mu je donelo ubedljivo vođstvo u generalnom plasmanuDušan Borković je do svoje treće ovosezonske pobede, nakon Mađarske i Slovačke. stigao na dominantan način ostvarivši najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda, Borković je u letećem startu izdržao snažan napad Mata Homole i Andreasa Fistera i u prvu desnu krivinu uspeo da uđe kao prvoplasirani.

Od tog majstorskog manevra, Borković je ugasio svaku nadu konkurentima da mogu da ga ugroze. Svakim sledećim pređenim metrom povećavao je razliku nad pratiocima, a jedino što se dešavalo iza njegovih leđa bila je borba za drugo mesto.

Drugu trku startovao je kao osmi, ali su mu bila potrebna samo četiri kruga da se domogne druge pozicije.

"Izuzetno sam srećan zbog poena koje sam osvojio tokom ovog vikenda i pobede u prvoj trci. Druga trka je bila teža, start je bio izuzetno naporan, a bilo je tu i čukanje od strane Joste kada sam krenuo da ga obilazim. Sve u svemu zadovoljan sam bodovnim saldom koji sam sakupio pred dvomesečnu pauzu koja nam sledi do sledeće trke u Brnu", rekao je Borković na pres konferenciji posle uručenja pehara na postolju u Francuskoj.

On je dodao da će tokom leta nastaviti sa napornim treninzima i potragom za većom podrškom i sponzorima, kako bi sledeće sezone ponovo vozio VTCC.

Naredni trkački vikend u okviru ETCC šampionata biće vožen 5. i 6. septembra na stazi u Brnu.
 
Top