Борба за Библију

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Miroljub je nekada bio Adventista, ali se Adventizma odrekao, otišao prvo u Judaizam, a potom u Pravoslavlje.

Danas se deklariše kao izvorni Pravoslavac, i član Radiklala.

To što je ranije izjavljivao je njegovo dodvoravanje Adventizmu u vreme dok je bio član.

Ja ga lično poznajem i sve mi je ovo lično rekao.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Miroljub je nekada bio Adventista, ali se Adventizma odrekao, otišao prvo u Judaizam, a potom u Pravoslavlje.

Danas se deklariše kao izvorni Pravoslavac, i član Radiklala.

To što je ranije izjavljivao je njegovo dodvoravanje Adventizmu u vreme dok je bio član.

Ja ga lično poznajem i sve mi je ovo lično rekao.

Aha, reko mi jedan čoek. I vi mu verujete? Nažalost, ne verujemo vam, ni vama ni njemu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da tako je kako kažete, ali u snovima.

Evo što je Miroljub napisao o Ellen White, točno prije godinu dana, 23.11.2017.

Miroljub Petrović: Sve knjige Elen Vajt su odlicne, samo sto pripadnici njene crkve misle da kada ona kaze "Bozji narod" da misli na njih (clanove te crkve) sto nije tacno. Ona govori i o obracenju Izraela, i o praznovanju biblijskih praznika, ali to retko koga zanima.

Izvor:http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&highlight=vajt&pid=59164#post_59164

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tačno, on priznaje Ellen White, ali tvrdi da je ona data celom svetu, a ne samo Adventistima.

Ja se sa njim slažem, ali je ona pisala i za crkvi i za svet.

Iako to tvrdi, on ne priznaje Adventiste, niti se smatra Adventistom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tko vjeruje kao adventisti taj je adventist. Pa niste vi adventisti sedmog dana po veličini nožnog palca, nego po vjeri. Tako je Miroljub adventist sedmog dana.

Svašta, pa to je kao kada bi neko rekao da priznaje Muhameda za proroka, kuran za božiju objavu, a da istovremeno tvrdi da nije musliman.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vidjeli smo kako su se katolici "borili" za Bibliju.

Evo šta je napisao Ranko Gojković zbog prevoda NZ kojeg je izvršio Vuk K.

Dakle, čovek koji je izdao veru, koji je bio u sukobu sa najvećim crkvenim velikodostojnicima SPC i najistaknutijim kulturnim i nacionalnim delatnicima svog roda, čovek koga su podržavali srbofobni rimokatolici i protestanti, do dan danas je nedodirljiva veličina, pa se najbolji đaci u srpskim osnovnim školama nazivaju „vukovcima“. Zaista sam srećan što nisam bio briljantan đak u osnovnoj školi, pa ni po tom osnovu nisam bio „vukovac“. Nemam želju da bilo koga odvraćam od ljubavi prema Vuku i njegovom delu, neka im je srećno Vukovo prosvetiteljstvo, svako bira svog prosvetitelja prema duhu koji njim vlada, ali neka ne trpaju u isti koš Njegoša i Vuka, jer oni nikada nisu bili istog duha. Njegoš nije bio izdajnik svoje vere, nije bio ni najamnik, ni janjičar.

Dakle SPC je bila protiv tog da se ljudima na narodnom jeziku da Biblija.

Natrag