Boks!!

Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Srpkinja ruši redom, preko Hrvatice do titule prvaka sveta!
  • Autor: Darko Mitrović

  • 26. decembar 2015.

  • 23:32

  • Izvor: Sportske.net, novosti.rs
1 Komentar
Srbija je u 2015. imala mnoogo velikih sportskih uspeha, a vest o još jednom stigla je i u subotu.
pejakovic481070020151226231919.jpg

Foto: Facebook, Marija Pejaković Official
Povezane vesti
Majk Tajson udara kao nekad!Ovi bokseri toliko ne vole sudiju da je dobio po glavi!Tajson Fjuri ''ujedinjuje svet''?Marjan Beneš povređen u saobraćajnoj nesrećiEvo šta se desi kad Fjuriju oduzmete pojas!
Naime, naša najbolja bokserka Marija Pejaković osvojila je titulu prvakinje sveta u apsolutnoj kategoriji, pošto je danas bila bolja od Hrvatice Dajane Vukelje, koju je nokautirala već u trećoj rundi!

Pejakovićeva je još u prvoj rundi dobro uzdrmala rivalku, da bi je dve runde kasnije i dotukla za konačan trijumf.

Meč je održan u češkom gradu Dejčinu pred oko 1.200 gledalaca, a najnovijim trijumfom Marija je zakazala dvoboj sa Sonjom Larnariks, prvakinjom sveta u WBY asocijaciji, prenele su ''Novosti''.

Taj susret trebalo bi da se dogodi sredinom sledeće godine, a u slučaju pobede, Pejakovićeva više ne bi imala sebi ravne u svetskom boksu.

Doduše, ona je to već i do sada potvrdila, sa devet pobeda u ženskom profesionalnom boksu, a prethodno i više od 150 u Savate boksu i Ful kontaktu. Još uvek nije doživela nijedan poraz!
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Novi Pazar domaćin kik-boks revije
  • Autor: Beta

  • 28. decembar 2015.

  • 22:55

  • Izvor: Beta
0 Komentara
Hala sportova u Novom Pazaru u utorak će biti poprište kik-boks revije na kojoj će nastupiti neki od najboljih takmičara u Srbiji.
kikboks60082676020120427161720.jpg

Foto: juznevesti.com
Povezane vesti
Srpkinja ruši redom, preko Hrvatice do titule prvaka sveta!Majk Tajson udara kao nekad!Ovi bokseri toliko ne vole sudiju da je dobio po glavi!Tajson Fjuri ''ujedinjuje svet''?Marjan Beneš povređen u saobraćajnoj nesreći
Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je danas da očekuje kvalitetnu reviju kik-boksa u tom gradu, u okviru koje će se održati deset mečeva u disciplini lou-kik.

"Biće sutra odličnih borbi, siguran sam. Pogotovo se to odnosi na duel mog takmičara Sedada Bukvića i Danijela Memedovskog iz Niša u kategoriji do 60 kilograma, radi se o osvajačima medalja sa nedavnog Svetskog prvenstva u Beogradu. Verujem da će publika doći u velikom broju", rekao je Dupljak na konferenciji za novinare.

Tom prilikom, njemu je zahvalnicu za doprinos razvoju kik-boksa uručio generalni sekretar Kik-boks saveza Srbije Petar Petrović.

"Novopazarci su u samom vrhu domaće scene, najviše zahvaljujući Dupljaku. Svake godine ovde organizuje vrhunske revije, očekuju nas i sutra fenomenalne borbe. Biće tu i svetskih šampiona, poput Saide Bukvić. Inače, ovo je jedna od najuspešnijih godina za srpski kik-boks, napravljeni su istorijski rezultati", ocenio je Petrović.

Novopazarka Saida Bukvić boriće se protiv Monike Modrovic iz Mađarske u kategoriji do 52 kilograma.

"Prvi put ćemo biti jedna naspram druge, uopšte je ne poznajem. Jedva čekam da uđem u ring i pokažem šta znam", rekla je Bukvićeva.

Njena klupska koleginica Ajla Lukač će u kategoriji do 56 kilograma odmeriti snage sa Ivanom Davidović iz Vranja.

"Daću sve od sebe da odradim kvalitetan meč i rešim ga u svoju korist", kazala je Lukačeva, aktuelna svetska vicešampionka.

Sedad Bukvić je najavio da će pokušati da se revanšira Danijelu Memedovskom za poraz na Prvenstvu Srbije u Lazarevcu.

"Spreman sam, rival mi je poznat. Nadam se borbi dostojnoj finala najvećih takmičenja, što je bitnije od samog pitanja pobednika", istakao je Bukvić.

U kategoriji preko 91 kilograma, domaći borac Ismail Hoćanin imaće naspram sebe Nišliju Lazara Stojanovića.

"Ovo je povratak lou-kiku posle tri godine, u međuvremenu sam se oprobao u MMA. Obećavam pravi rat u ringu", najavio je Hoćanin.

Haris Biber iz sarajevskih Gazija boriće se protiv Nišlije Danila Ratkića, a u duelima takmičara iz Novog Pazara i Niša sastaće se Mirza Dupljak – Petar Jeftić, Armin Bilalović – Ognjen Mitrović, Amil Batkić – Esad Useinović, Dženan Halilović – Nikola Lazarević i Emil Batkić – Lazar Lazarević.

Revija će se održati u utorak u Hali sportova, a početak je zakazan za 18.30. Ulaznice će se prodavati po ceni od 200 dinara.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Revanš meč Fjurija i Klička već u maju, brojne zemlje žele organizaciju!
  • Autor: Beta

  • 20. januar 2016.

  • 19:06

  • Izvor: Beta
0 Komentara
Revanš meč svetskog bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Britanca Tajsona Fjurija i Ukrajinca Vladimira Klička mogao bi da se održi u maju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, preneli su danas britanski mediji.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Fjuri nije kažnjen zbog kontroverznih izjava
  • Autor: Beta

  • 27. januar 2016.

  • 23:42

  • Izvor: Beta
1 Komentar
Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri nije kažnjen zbog kontroverznih izjava o ženama i gejevima, saopštio je danas Odbor za kontrolu britanskog boksa.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
'Sevnuli' krošei, Povjetkin na podu, Džošua vladar!

Izvor: Sportklub

Britanski bokser Entoni Džošua pobedio je Aleksandra Povjetkina tehničkim nokautom i na taj način potvrdio dominaciju u teškoj kategoriji ostavši aktuelni šampion u verzijama WBO, IBF, WBO i IBO. Džošua je slavio posle sedam rundi na londonskom stadionu Vembli.
Entoni Džošua
Na samom startu meča Povjetkin je prema mišljenju mnogih čak i bio bolji u nekim rundama i u jednom trenutku je i raskrvario i nos britanskog boksera, ali je Džošua bio strpljiv i polako preusmerio meč tamo gde mu odgovara.

U sedmoj rundi viđen je i raspet - posle jednog izrazito brzog i snažnog levog krošea usledio je i desni, pa se ruski bokser našao na podu ringa. Ubrzo potom bilo je jasno da Povjetkin nema šta da traži u ringu pored Džošue i sudija je morao da prekine meč u sedmoj rundi.

Bio je to prvi nokaut u karijeri ruskog borca.

Nakon još jedne impresivne pobede 28-godišnji Džošua je u svom vlasništvu zadržao titule u verzijama WBO, IBF, WBO i IBO u teškoj kategoriji.

Džošua je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri sa impresivnim skorom od 22 pobede (21 nokaut) i nijednog poraza.
 
Natrag
Top