Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Blokiran uvoz HTC-ovih telefona u SAD

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Blokiran uvoz HTC-ovih telefona u SADIzvor:
Micro.rs
VIŠE AMERIČKIH MEDIJA IZVESTILO je da je Carina SAD blokirala uvoz HTC-ovih telefona One X i Evo 4G LTE u SAD, na osnovu odluke koju je nedavno donela američka Komisija za međunarodnu trgovinu (International Trade Commision, ITC).

Uvoz telefona je blokiran zbog odluke ITC-a u kojoj se navodi da je HTC zloupotrebio neke Appleove patente.

U pitanju je dugogodišnji spor ove dve kompanije, a najnovijoj odluci prethodila je serija tužbi i protivtužbi.U februaru prošle godine ITC je doneo odluku da Apple nije prekršio nekoliko HTC-ovih patenata spomenutih u žalbi koju je tajvanska kompanija uputila komisiji. Kao što to obično biva kod sporova ove vrste, kompanija Apple je uzvratila protivžalbom u kojoj je navela da je kompanija HTC zloupotrebila 20 njenih patenata i optužila je za primenu nekorektnih načina za uvoz robe.

Nakon toga, ITC je odlučivao po Appleovoj žalbi i krajem prošle godine saopštio da je kompanija HTC zloupotrebila Appleov patent i donela odluku o zabrani uvoza HTC-ovih telefona koji podržavaju tehnologiju iz Appleovog patenta. Po dobijanju odluke, kompanija HTC je saopštila da će ukloniti spornu tehnologiju iz svojih telefona i zameniti je drugom.

Vremenom, neke međusobne optužbe su odbačene, ali je na kraju ITC ipak zaključio da je HTC kod razvoja dva pomenuta telefona zloupotrebio Appleov patent označen kao “U.S. Patent 5.946.647”, koji se odnosi na “sistem i metod za izvršavanje strukturnih akcija u računarski generisanim podacima”.

Prema podacima iz Applea, kompanija je u patentnim sporovima sa HTC-om potrošila oko 100 miliona dolara.
 
Black Predator

Black Predator

Neki HTC-ovi pametni telefoni prošli carinsku blokadu u SAD

Izvor:
Micro.rs

TAJVANSKA KOMPANIJA HTC SAOPŠTILA je da su neki modeli njenih pametnih telefona prošli blokadu koju je Carina SAD uvela sredinom prošle nedelje, na osnovu odluke koju je nedavno donela američka Komisija za međunarodnu trgovinu (International Trade Commision, ITC).

Uvoz telefona je blokiran zbog toga što je HTC u razvoju tih modela zloupotrebio neke Appleove patente.Komisija ITC je zaključila de je HTC kod razvoja telefona One X i EVO 4G LTE zloupotrebio Appleov patent označen kao “U.S. Patent 5.946.647”, koji se odnosi na “sistem i metod za izvršavanje strukturnih akcija u računarski generisanim podacima”. Po dobijanju ove odluke, kompanija HTC je saopštila da će ukloniti spornu tehnologiju iz svojih telefona i zameniti je drugom.

Trenutno, službenici američke carine pregledaju isporuke HTC-ovih telefona, kako bi ustanovili da li se radi o telefonima koji ne sadrže sporne tehnologije. Predstavnici HTC-a nisu saopštili koliki broj telefona je prošao carinsku inspekciju, ali su naglasili da će problemi sa uvozom svakako usporiti prodaju telefona u SAD.

Američki operater mobilne telefonije AT&T je počeo da prodaje One X 6. maja (na veb lokaciji kompanije stoji da je ovaj model “rasprodat”), dok kompanija Sprint od 18. maja nudi svojim pretplatnicima model EVO 4G LTE (takođe označen kao “rasprodat”).
 
S

slavkonenad

Član
Apple se očajnički bori za tržište, ne umeju pošteno :)
 
joca pa

joca pa

Član
S' novcem sto su potrosili za tuzbe mogli su da naprave neki jos novoji i savremeniji model!
 
Top