Šta je novo?

Blackberyy9500 Storm

Član
Učlanjen(a)
13.06.2013
Poruka
21
Nema niti će biti znajući američko potrošačko društvo, šta izađe u toku godine kad si ga kupio to je to. Ja sam vrlo razočaran tim telefonom, nabavio sam ga jedan od prvih i slobodno mogu reći da je bb katastrofa! Prva verzija softvera je jedva funkcionisala, telefon se stalno gasio i palio do iznemoglosti a to zna izuzetne probleme da napravi ukoliko se bavite nekim ozbiljnim poslom jer: Telefon se restartuje i čeka da vi ukucate sigurnosni pin kod pa onda da kod telefona pa da uključite mrežu jer je offline. Telefon nije imao MMS do updatea verovali ili ne!

Sa tada movim updateom sistema je malo bolje proradio ali se i dalje restartovao i bagovao. Baterija je crkla posle godinu i nešto. Još jedna mana mu je da crknu desni dugmići ali sam to rešavao tako što tresnem telefon o sto i oni prorade.

Mana je i što se puno greje prilikom rada tako da ako vam se telefon ispraznio dok ste surfovali ili razgovarali i otišao u oflajn, neće početi da se puni barem pola sata sat dok se baterija ne ohladi. Znači ne postojite sat vremena nizakoga.
Tek posle 3 godine je telefon proradio donekle kako treba i retko se restartuje, tek jednom u 20 dana mislim.

Ps: Na telefonu nikada ništa nije instalirano od dodatnih programa.

Katastrofa, katastrofaaaaaaa propast! Blekberi telefoni su za izbegavanje!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.08.2013
Poruka
18
Dobio sam ovaj tip telefona iz Francuske, dekodirao i vrlo brzo promenio LCD ili tač kako se već zove. Radio je neko vreme bio sam zadovoljan dok tač skrin nije počeo da trokira. Telefon odlazi kod vrsnog majstora koji utvrdjuje da je neka guma isod ekrana dotrajala i da zbog toga ne radi. Pokusavao je da taj gumeni deo obezbedi, konsultovao kolege i na kraju mi saopštio da nema leka. Moja tvrdoglavost i glupost kostali su me 100E. Naime, drugi majstor koga mi je pronasao frend tvrdio je da ce to srediti ali da se ekran mora zameniti. Prepustio sam sve njemu da bi mi posle nedelju dana dao telefon koji je radio i naplatio 100E. Kratko radi i opet problemi i blokada. Nova moja glupost. Nalazim na Limundu ili Kupindu, nebitno, u Vojvodini negde BLACKBERRY9520 strong i putem neta kupujem mačku u dzaku koja me je kostala 71E sa Post expresom. Majstoru koji me je "odrao" ponovo odnosim oba telefona, i tražim da od dva napravi jedan, što on prihvata. Epilog,kod jedog u uglu polomljeni ekran, ( sigurno nije moj vec tudj bez svega sto je bilo ispravno) znaci dodatno zaradio time što je prodao moj ispravan a vratio mi tuđ neispravan, drugi nece da se napuni i evo ih oba stoje u fijoci i propadaju.
PS Zaboravio sam još jednu moju lakovernost. Bio sam službeno van svoga grada majstor me zove i kaže da će portiru predati oba moja telefona jer mu više nisu interesantni, prihvatam i kada se vratim sa puta nalazim ovo što sam napred napisao.
Poruka svima kako netreba raditi ono što sam ja i ne treba verovati raznim kvazi majstorčićima poput majstor Pedi iz Niša.
 
Top