"Bitka za bebe" i dalje niže pobede

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]"Bitka za bebe" i dalje niže pobede
[/h] Izvor: B92


Beograd -- Kampanja "Bitka za bebe“ uspela je da premaši svoj prvobitni cilj i sa 200 kupljenih inkubatora zadovolji potrebe svih porodilišta u zemlji.

9101639094fd8a9aecd6e1779617651_640x427.JPG

Foto: B92, Arhiva

U akciji je učestvovalo više od milion ljudi i 700 kompanija.
Ali to je samo jedna strana uspeha ove kampanje. U poslednjih nekoliko meseci kampanja, koju je "Sači i Sači" osmislio za Fond B92, osvojila je brojne međunarodne, regionalne i domaće nagrade za marketinške komunikacije.
Kampanja "Bitka za bebe“ realizovana je uz nesebičnu podršku agencije "Direkt Media PR" koja je bila odgovorna za sve odnose sa javnošću.

"Bitka za bebe“ je samo u toku prošle nedelje osvojila prestižnu međunarodnu nagradu EACA Care Grand Prix, koju Evropski parlament i Evropska asocijacija medijskih i marketinških agencija (EACA) dodeljuju najboljim humanitarnim i društveno odgovornim kampanjama, kao i dve srebrne nagrade na 13. međunarodnom festivalu reklamnih kampanja "Zlatni čekić“ u Letoniji, u kategorijama za integrisanu kampanju i nekorporativne projekte koji za cilj imaju promovisanje javnog sektora, dobrotvornih kampanja i neprofitnih organizacija.

U aprilu, kampanja "Bitka za bebe“ osvojila je četiri nagrade na Međunarodnom festivalu kreativne industrije FORFEST u Budvi, uključujući i prvu nagradu u kategoriji Odnosi sa javnošću / Korporativni PR. Festival FORFEST je okupio niz vodećih kreativnih direktora i autoriteta u oblasti marketinga i advertisinga iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Skoplja.

U oktobru prošle godine, nepuna dva meseca od početka akcije, agencija "Sači i Sači" i Fond B92 dobili su prvu nagradu za kampanju "Bitka za bebe" u kategoriji humanitarnih projekata na kongresu WEBIT u Sofiji za najuspešniju digitalnu, odnosno web kampanju. WEBIT je fokusiran na dostignuća iz oblasti digitalne i IT industrije, nastao sa ciljem da doprinese razvoju digitalne industrije i kreativnosti u centralnoj i istočnoj Evropi.

"Sači i Sači" je sa kampanjom "Bitka za bebe" osvojio i mnogobrojna domaća priznanja.

Kampanji je pripala zlatna medalja za najbolju društveno odgovornu kampanju na Festivalu kvaliteta Srbije "Moj izbor 2011". Ovaj festival organizovalo je udruženje "Moja Srbija" u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, a nagrade se dodeljuju na osnovu glasova anketiranih potrošača.

Na dodeli nagrada Udruženja ekonomskih propagandista Srbije (UEPS) "Bitka za bebe" dobila je čak šest nagrada, od kojih je najvažnije zlatno priznanje za najbolju neprofitnu kampanju i najbolji neprofitni radio spot. Kampanja je odnela nagrade i za neprofitnu BTL kampanju, 360° kampanju, neprofitni TV spot, kao i za online projekat.

"Bitka za bebe" je takođe pobedila kao najbolja non-profit kampanja na Reklamožderima.

"Sači i Sači" sa ovim projektom ima pet nominacija u tri kategorije na najznačajnijem svetskom festivalu kreativnosti – Cannes Lions.

 
Natrag
Top