"Biseri Beograda" i "srpska Marseljeza" u centru Pariza

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
"Biseri Beograda" i "srpska Marseljeza" u centru Pariza

Izložba slika Nine Vuković pod nazivom "Beogradski biseri", koja se sastoji od 38 likovnih radova napravljenih u periodu poslednjih deset godina, sinoć je u prisustvu brojnih i uglednih zvanica otvorena u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

0shq8dl9xgagfhg3wd0y.jpg

Izložba slika Nine Vuković biće otvorena do sredine jula u Kulturnom centru Srbije u Parizu


Na 20 platna u ulju umetnica je dala autentično viđenje lepote i bogatstva Kalemegdana i njegove tvrđave.

Drugi deo izložbe postavljene na dva galerijska nivoa Kulturnog centra dato je 18 izabranih i najnovijih ulja, među kojim se izdvajaju četiri varijacije o novom Avalskom tornju a koji su umetnici donele priznanja, kao i slike Beograda u optici svetskih metropola- Pariza i drugih metropola kojim gravitiraju prijateljstvo i veza sa Srbijom.


Pored Ajfelove kule na ovim platnima izdvajaju se i likovi velikana sveta, ka što su Leonardo da Vinči, Nikola Tesla, Johan Straus i drugi.


Tu je i slikarski doživljaj Hrama Svetog Save u Beogradu, Nina je imala i uspešnu izložbu u Atini 2010. i ovo je njena druga izložba u evropskim metropolama.


Pozdravljajući prisutne goste direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu, Slavica Petrović, pročitala je pismo koje je povodom otvaranja ove izložbe uputio predsednik skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević u kome je istakao da ova manifestacija doprinosi prijateljstvu između srpskog i francuskog naroda i između Pariza i Beograda skovanih još pre sto godina u Prvom svetskom ratu protiv zajedničkog neprijatelja a za slobodu i dostojanstvo naših naroda.


Izložba je postavljena naspram čuvenog pariskog i svetskog muzeja moderne umetnosti "Žorž Pompidu" u samom srcu Pariza i biće otvorena sve do sredine jula.

Izvor: Blic Online
 
Natrag
Top