BiH: Sve blokirano jer nema budžeta

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]BiH: Sve blokirano jer nema budžeta
[/h] Izvor: Tanjug

Sarajevo -- Predsednik Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda očekuje dogovor oko ovogodišnjeg budžeta na narednoj sednici.

9143427994f30f02000845093933073_orig.jpg

On proteste koji su sve češći proteklih dana doživljava kao manipulaciju.
Bevanda je podsetio da je rasprava oko budžeta za ovu godinu završena i da se očekuje usaglasavanje na sednici koja će biti održana naredne sedmice, ocenivši da je u BiH sve blokirano zbog političkih manipulacija i nedonošenja budžeta.
"To je jedna od ključnih stvari. Ja sam bio šokiran tvrdnjama iz Centralne banke BiH da kreditni rejting BiH nije ugrožen zbog nedonošenja budžeta. Apsolutno je suprotno. Donošenje budžeta usporava sve aktivnosti. Ja sam se nadao da će biti donesen do 31. marta i da nije bilo tih političkih manipulacija sasvim sam siguran da bismo ga imali", rekao je on.

Bevanda kaže da se slaže da sindikalnim zahtevima za štednju i dodaje da pre svega misli da je potrebno smanjiti troškove za reprezentaciju direktorima i čelnim službenicima agencija.

"Oni (sindikati) pozivaju da se rasipništvo u tim agencijama, kojeg očigledno ima, smanji i ja sam saglasan oko toga. Naime, ne možemo sprovoditi mere štednje samo smanjivanjem plata zaposlenima u tim službama, nego i na ovim često nepotrebnim troškovima nad kojima nije bilo nadzora", rekao je on.

Natrag