Šta je novo?

BG-Pančevo: Kraj mukama i gužvama

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.324
BG-Pančevo: Kraj mukama i gužvama
Beograd -- Rekonstrukcija nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta u blizini Pančevačkog mosta je završena i od ponoći će biti normalizovan drumski saobraćaj.

Izvor: Beta, Tanjug

11940135581759a36c6d0762135480_w640.jpg


Foto: Youtube/Uroš Milosavljević, screenshot

Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, radovi su počeli 6. maja ove godine i završeni su 10 dana pre roka.

Izgradnja nadvožnjaka u blizini Pančevačkog mosta finansira se iz ruskog kredita za modernizaciju železnica u Srbiji.

Vrednost radova je 4,1 milion dolara, a glavni izvođač je ruska kompanija RŽD Internešenel, dok su podizvođači domaće firme.

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova i tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen, na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

Tokom prve dve faze radova, završena je rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49 metara, a drugi nadvožnjak dužine 63,5 metara završen je u poslednjoj fazi.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa 1 osnovnog ugovora iz ruskog državnog kredita, koji se odnosi na izgradnju novog drugog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Glavne stanice u Pančevu, na pruzi Beograd centar - Pančevo glavna - Vršac - Državna granica sa Rumunijom.
 
Top