BG: Obnavlja se najpopularniji deo prestonice

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
BG: Obnavlja se najpopularniji deo prestonice
Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će rekonstrukcija popularne beogradske Skadarlije početi na proleće.

Izvor: B92
82572527157f9f2713702e524399388_w640.jpg

Foto: Thinkstock



Grad Beograd učestvovao je na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma sa projektom rekonstrukcije Skadarske ulice, česme i pripadajućeg platoa, navodi se u saopštenju Beoinfa.

Prema rečima Vesića, vrednost projekta je 14,2 miliona dinara, a ministarstvo će učestvovati sa 10 miliona dinara dok će Direkcija za puteve Grada Beograda obezbediti 4,2 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, projektom rekonstrukcije Skadarske ulice, između Bulevara Despota Stefana i Ulice Strahinjića bana, predviđena je rekonstrukcija kaldrme, česme i pripadajućeg platoa, ozelenjavanje ulice i postavljanje novog mobilijara.

"Radovi će se izvoditi na proleće, a cilj je da se uredi Skadarlija kao najznačajnija turistička lokacija na teritoriji Beograda kako bi bila poboljšana naša turistička ponuda", rekao je Vesić i dodao da će Grad Beograd doneti i dodatne mere kako bi se zaštitila Skadarska ulica jer predstavlja celinu pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, ali i kako bi se očuvala tradicija i istorija starog Beograda.
 
Natrag
Top