Mnogi bezobrazlik izjednačavaju sa nevaspitanjem...Nevaspitan čovek može biti nevaspitan i iz neznanja, bezobrazan čovek je namerno nevaspitan.
Da li me iritira ili dotiče? Pa recimo da sam imuna, mada me pojedini slučajevi mogu ''psihički izbaciti iz koloseka''...Trudim se da to ne bude često, ali je nekada nečiji bezobrazluk takav da ne možeš, a da ne odreaguješ. Ne uzvraćam istom merom, jer mi je to ispod mog mentalnog sklopa. Trudim se da ne budem kao oni, ali svakako dam do znanja, da neke stvari neće moći dalje...
E sad, poneki bezobrazluk možeš ignorisati..Recimo, stojiš u redu i neko bezobrazno stane ispred tebe..Na tebi je, da li da reaguješ ili ne. Ja uglavnom ne reagujem, to dovoljno govori o toj osobi...Ali recimo, pre neki dan sam videla ogroman kamion koji je ''pljesnuo'' po najvećoj bari i bukvalno okupao prolaznike, samo zato što ge je mrzelo da malo ''mrdne'' ulevo...Tu čovek ne može da ostane ravnodušan...Ostati mokar na 0 stepeni je više nego bezobrazno.
Lično mislim, da je najgora moguća kombinacija, kada je neko glup, a uz to bezobrazan...Takvim ljudima bezobrazluk služi da se istaknu... i budu primećeni...