bezicni internet

Član
Učlanjen(a)
08.08.2011
Poruka
34
elem ovako,imam bezicni internet preko firme bus computers,sto se mene tice internet je ocajan,ali podnosljivo.
sada,ja mislim da mi se neko nakacio na net,ali ne mogu da se konektujem na control panel mog AP jer nece da se konektuje na ip adresu na koju je uvek moglo,tj,192.168.100.252 i kucam ti ja u cmd ipconfig /all i izbai mi neku adresu u default gateway i ja nju upisem u browser i on mene odvede na neku mikrotik stranicu gde mi trazi username i pass,ja sada nemam pojma sta je mikrotik uopste,ali jedino je ta ip adresa reagovala,sada da rezimiram pitanja.

1. sta je taj mikrotik i sta da ukucam kao useranme i pass ne rade uobicajne kombinacije (admin;admin,..admin pa prazno za pass;sve prazno itd..)

2. kako da se logujem u moj AP control panel posto ne radi adresa koja je uvek radila.

3. imali neki nacin da vidim da li se neko konektovao na moj net,sem onog cuvenog da odem gore na tavan koji je 1 sa 1 i da krljam kicmu da bi video da li trepere lamipice iako je ugasen net.


molim bez spama,jer niko ne voli spamere,to je najgluplja vrsta ljudi.
 
Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
hahahaha dobar si!
kao prvo microtik je softver za kontrolu mreze i instalira se na linuksu i na ruterbordovima i sluzi za kontrolu korisnoka i protoka neta.
kao drugo na ap ne moze niko da ti se zakaci zato sto je to ap (uredjaj preko koga se ti kacis na wireless antenu provajdera)
znaci net neko moze da ti krade samo ako imas wlan ruter koji emituje signal po kuci i okolo pa se mozda neko kaci i krade ti net.
iz navedenog zakljucujem da ti imas antenu na krovu,ap u potkrovlju i kabal koji ide iz ap do tvog racunara.
na ovaj nacin nemoze niko da ti krade net,moze da se desi da ga ili imas ili ne inace da ti ga neko krade je nemoguce sa tom opremom.
zovi provajdera i zali se na brzinu,ne cackaj nista po tim ip adresama jer su ti staticke i izgubices net skroz,na ruter ne mozes da se zakacis verovatno jer se zakucao(secnula je struja ili tako nesto),za ruter su obicno ip adese 192.168.1.1 zavisno od modela ali mozda je i drugacije podesen od provajdera.
jedna od stvari koje mozes da probas je da izvadis strujni adapter i vratis ga nazad u struju i ako je i dalje isto mozes samo da se zalis provajderu,nema sanse da ti neko krade net ako pored ap nemas i ruter za bezicni net.
pozz
 
Član
Učlanjen(a)
08.08.2011
Poruka
34
buraz hvala na opsirnom odgovoru,pomogao si dosta,a svi se zale na bus internet,jer je zivo sranje stalno puca,zajebava sto se tice igranja igrica,dodje mi da odem tamo i bacim im kasikaru kada mi ping predje 3000 :D


EDIT: e da,kada udjem u opcije za et bla bla pise mi nesto multiple networks,jel to normalno?
evo i slike.

 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
pa generalno nebi trebao da imas 2 mreze osim ako nisi instalirao neki softver koji pravi neku virtuelnu i slicno,probaj sledece
tu bas u tom otvorenom prozoru sa leve strane imas opcije koje nisu na slici
opcija je adapter settings,udjes tu i pokazace ti te dve konekcije kao prozorcice
ispod jedne ce pisati internet ispod druge local area connection
ides desni klik na internet i izaberes disable i vidi dal ces imati net,jedna od te 2 je visak tako da mozes da je iskljucis
palis je isto desni klik na nju i opcija enable,probaj koja je pa jednu iskjuci
 
Član
Učlanjen(a)
27.07.2012
Poruka
107
imam jedno pitanje Vip 3G USB ModemVip Easy Net 7.2, USB Modem 190 da li je dobra stvar i da li mogu da koristim kao usb fles disk
 
Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
dobra je stvar ako imas dobar 3g signal mreze na kojoj planiras da ga koristis u suprotnom su svi losi :).
ne moze da se koristi ko usb flash disk jer nije za to namenjen,znaci obican citac mobilnih tel.kartica
 
Član
Učlanjen(a)
23.08.2012
Poruka
3
Imam SBB kablovski internet i uz njega sam dobio ruter Tp-link tl wr740n koji mi je od početka pravio problem da nisam mogao da se na njemu, preko wireless mreže povežem sa laptopom (Presario CQ57-372EM) ... Dolazili su raznorazni "stručnjaci" i na kraju su otkrili da je u pitanju zaštita, tj. tek kad zaključam wireless sa WEP-om onda imam wireless konekciju. Ali, tu se javio još jedan problem ... Wireless ne mogu da uhvatim dalje od sobe u kojoj se nalazi računar i ruter ... Imam dvorište i ruter mi je daleko oko 4-5 metra, ali konecija dolazi i odlazi, dok ne nestane za stalno i ne mogu da je povratim, dok ne udjem u sobu ... Sve sam probao ... instalirao sam posebne drajvere za wireless, ali ne pomaže ... Šta da radim ... ???
 
Član
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poruka
146
Ili ti je slaba prijemna antena na (u) kompu, ili nije dobar ruter. Imaj u vidu da je to neko vec koristio...
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top