Šta je novo?

besplatno grejanje - energija

  • Začetnik teme stsasa
  • Datum pokretanja
K

katanic

Učlanjen(a)
17.08.2009
Poruka
5
Zanimljivo ... neko probao?
 
mikissimke

mikissimke

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
2.047
gde si video tu napravu, daj neku sliku
 
L

luckypatak

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
35
ovde
HTML:
https://www.youtube.com/results?search_query=Solarni%20paneli%20od%20limenki%20za%20besplatno%20grejanje%20ku%C4%87e&sm=12
 
K

kolekodi82

Učlanjen(a)
13.11.2015
Poruka
73
Da li je neko probao ovo, zanima me kakvi su efekti postignuti?
 
Bazlik

Bazlik

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.863
Ovo vredi probati, najvaznije je da limenke budu u crnoj boji, da akumuliraju sto vise toplote. Takodje nadjite snimak, kako se greje na svecu(za studente u iznajmljenim stanovima) i u kombinaciji sa ovim prezivite zimu.
Normalno posto ni svece nisu jeftine, lampa moze da se prepravi da radi na ulje, mada u tom slucaju ako upotrebljavate preradjeno ulje, moz se desi da uginete.

Sve u svemu dobar interaktivni stos sa limenkama, ako moze nabacite jos ovi slicnih ideja, zima samo sto nije...joj.
 
F

Fanuc

Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
231
Na zalost nema nista za dzabe. Ovo sa limenkama ima efekat staklene baste, sto znaci kad ima sunca napravice se nesto toplijeg vazduha nego sto je na otvorenom i to moze malo pomoci kada ima sunca. Ta kolicina toplote je daleko od onog sto nam treba zimi. Naravno, limenke treba da su okrenute na jug. Nocu i kada nema sunca ne vredi nista. Cak samtram da kad se nocu sve to rashladi, onda hladan vazduh pada dole tj. vuce topao vazduh iz prostorije napolje. Trebalo bi dovod tog toplog vazduha kad ne dolazi topao vazduh zatvarati jer vazduh nece stajati, ili ce dolaziti ili odlaziti. Takodje, i kad je suncano da bi dosao topao vazduh, ista kolicina vazduha mora negde da ode sto znaci otskrinuta vrata ili prozor negde. Malo vetra ili promaje opet menja smer vazduhu i toplota bezi. Sve u svemu interesantna zamisao ali u praksi ne vredi nista.
 
Nostrouomo

Nostrouomo

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Jedino besplatno grijanje je na drva iz državne šume ako te ne uhvate. Mene već godinama nisu uhvatili pa sad da me i uhvate i kazne - meni se opet isplati. Kad god vidim da oni iz šumarije ruše drva, ja odmah poslije njih porušim par bukvi tako da stalno misle da su oni prebacili normu. Moje životno geslo što se tiče grijanja je: Žagaj i pusti druge da žagaju al ti žagaj pametno i samo onoliko koliko ti treba za ogrijev, ufatiće te čim ih počneš prodavati. I nemoj u baš svaku birtiju da se hvališ a šumaru sa njegovim drvima ponekad ispeci prase (ono sa državne farme). Na kraju će se šumar udebljati od te prasetine pa neće ni moći toliko obilaziti šumu. Tada ćeš moći još više drva da ižagaš a da te neufate pa ćeš i sinu u sobu da kupiš peć da se snajka ne prehladi kad joj sin bude pravio djecu i taman će šumara da strefi infrakt od tolike prasetine kad unuci porastu pa češ i njima u sobu da kupiš peć da prave praunučad. I sadite šljive jer nećeš moći da uzmeš prase iz državne farme po noći ako portiru ne odneseš rakije. Portiru rakija, šumaru prase, tebi drva a djeca nek se sexaju. Šumar sit, portir pjan, tebi toplo i sve snajke trudne.
 
Top