To je isto kao kad Jovan kaže:"Bijah
u duhu u dan Gospodnji",
Otkrivenje 1,10. Dakle, bio je "prenesen" vizijom da vidi neke stvari tamo gde fizički nije stvarno prisutan
. Nema nikakvih ovde poteškoća za razmevanje. Tako je i sa Jelisijem. Jelijsije je u "viziji" bio prenesen da vidi šta radi Gijezije. Nije ništa iz Jelisija izašlo svesno itd...
Aha. A kako ga je ''preneo''?
Kako ces ti preneti nekoga,
da li u telu ili izvan tela?
Apostol Pavle rece za sebe: "
znam coveka.. koji bese prenesen do sedmoga neba u Raj.. da li u telu ILI IZVAN TELA ne znam Gospod zna, i cuo je neiskazane reci koje coveku nisu dozvoljene govoriti''.
Vidis brate, covek moze biti ''
VAN TELA'' i to Pavle priznaje, samo vi to ignorisete.
I u ovom slucaj Elizej je bio ''
PRENESEN'' kako ja verujem ''
VAN TELA'', jer ''
DUH JE NESTO STO IZLAZI NAPOLJE" i to nije samo po Pravoslavnom, vec i po Adventistickom da "
DUH IZLAZI".
Zasto sad to ignorisati, i zasto se praviti kao da to nije tako?
I Pavle kaze na drugom mestu:
''
Jer znamo, da, dok smo u tijelu, u tuđini smo, daleko od Gospoda;... Ali se čvrsto uzdamo i vise volimo otići od tijela i sa Gospodom biti".
Zasto sad brate, ali zasto manipulisati tekstom ovde?
_____________________________________________________________________________________________
*Jos nesto:
Ima dovoljno dokaza da covek nastavlja svoj put nakon smrti, ali je problem sto adventisti to ne priznaju, pokusavajuci svoj stav nametnuti Bibliji.
U SZ ljudi o zagrobnom zivotu nisu mnogo znali.. Oni cak ni u vaskrsenje nisu svi verovali(tek kasnije Isaija uvodi nauku o vaskrsenju kao dogmu). Posebno je poznati slucaj Solomuna koji je ''lutao'' i ''pretpostavljao'', i onda adventisti uzimaju njegove reci kao ''dogmu''.
Kako uzeti reci Solomuna kao dogmu???
Posebno zato sto Solomun
NEGIRA VASKRSENJE!
Ja bi postavio pitanje: ako Solomunove izjave u vezi stanja mrtvih uzmemo kao ''dogmu''.
Zasto onda ne bismo i njegove stavove o ''vaskrsenju uzeli kao dogmu''?
A vidi sta on izjavljuje o vaskrsenju:
"
Njihove ljubavi, njihove mržnje, njihove ljubomore već su propale; oni nikad više neće imati dijela u svemu onom što se čini pod suncem."
[pogledati izvorni tekst>
ovde koriscen : Tomislav Dretar].
Dakle
ON NEGIRA VASKRSENJE> "NIKADA VISE!"
Zasto su Adventisti prihvatili nejgovo ucenje o ''stanju mrtvih'' a odbacili njegovo "pogresno" ucenje o ''vaskrsenju''?
Zar ne trebamo posumnjati da je jedan takav covek ovde ''iznosio svoja licna misljenja''?
I ako je ''pogresio u vezi vaskrsenja'' zar nije pogresio i u vezi ''stanja mrtvih''?