Berluskoni u Vitlejemu pričao vic o Bogorodici

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Berluskoni u Vitlejemu pričao vic o Bogorodici

Tokom posete palestinskim teritorijama, Silvio Berluskoni, italijanski premijer, poznat po brojnim gafovima, nije odoleo da ne ispriča šalu, ovoga puta verske sadržine. Berluskoni je, obilazeći Vitlejem, mesto rođenja Isusa Hrista, monasima Bazilike rođenja Isusovog ispričao vic o Devici Mariji.

10390_0601-berluskoni-foto-afp_f.jpg

Silvio Berluskoni i Mahmudom Abasom

Posle teških razgovora s Mahmudom Abasom, palestinskim predsednikom, italijanski premijer je posetio ovaj hram i tom prilikom, okružen monasima i episkopima, ispričao anegdotu, ogradivši se rečima da ju je čuo od visokog crkvenog velikodostojnika.

„Odmah posle Isusovog rođenja, sveti Josif je primetio da je Marija tužna i ozbiljna. Zabrinut, on je upita: ’Marija, zašto si tako tužna?’ ’Sve je u redu’, odgovorila mu je ona, ’ne brini’. ’Ali, Marija, moraš da mi kažeš zašto si tako ozbiljna.’ ’Josife, lepo ti kažem, sve je u redu.’ Ali Josif nije odustajao, pa mu je Bogorodica na kraju rekla: ’Eh, sad više ništa ne može da se promeni, ali ja sam htela devojčicu’.“

Pre odlaska Berluskoni je, obraćajući se monasima, rekao: „Nateraću dvojicu predsednika, Netanjahua i Abasa, da se pomire.“

Izvor: Blic/CDC/JS

que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
:???: njegovo ponašanje je zabrinjavajuće, nije mu ovo prvi put, mislim da mu nisu sve koze na broju posle onog mitinga :vorred:

Natrag