Šta je novo?

Beogradske službe "na nogama", Štab izdao naredbu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.577
Beogradske službe "na nogama", Štab izdao naredbu
Beograd -- Gradski štab za vanredne situacije danas je doneo naredbu o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda.

Izvor: Tanjug

6266902395b3f3f18b0795236162675_v4_big.jpg
Screenshot/RHMZ
Takve mere trebalo bi da se preduzmu zbog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se očekuje veća količina padavina tokom večeri i predstojećeg vikenda, zbog čega je za delove SRbije proglašen crveni meteo alarm.

U većini mesta u Srbiji očekuje se da će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za vrlo kratak vremenski period, kao i pojava grada i olujnog vetra.

Naredbom, usvojenoj na sednici Štaba kojom je predsedavao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predviđeno je preduzimanje svih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave "urbanih poplava", bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta.

Zahtevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovodjenja mera odbrane od poplava, saopštila je gradska uprava.

Sednici su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednh situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa gradjanima Darko Glavaš, kao i direktori nadležnih komunalnih preduzeća.
 
Top