Šta je novo?

Beogradska nedelja umetnosti od 20. do 28. juna

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.327
Beogradska nedelja umetnosti od 20. do 28. juna
145640.jpg
BEOGRAD - Beogradska nedelja umetnosti (BNU) četvrta po redu, pod sloganom "Obojimo grad" biće održana od 20. do 28. juna na više lokacija u Beogradu, najavili su organizatori.

Edukativni program se sastoji iz 11 radionica iz oblasti fotografije, event menadžment, plesa, muzike, strateškog planiranja i pozorišne umetnosti, a biće održane u Domu omladine Beograda.

U okviru pratećeg programa biće organizovana modna revija "Young Walk" na kojoj će svoje radove predstaviti 10 mladih modnih dizajnera, zatim izložba fotografija studenata pod nazivom "Beograd kroz ključaonicu" i umetnika Dejana Mandića.

Tu su i koncerti grupe "MaraQYa" i studentkinja FMU-a Katarine Ranković i Ljubice Damčević.

U saradnji sa plesnim klubom "Elit" najavljena je "BNU Be Fresh Plesna bitka" na kojoj će svoja plesna umeća prikazati učesnici edukativnih radionica.

Ove godine posebna pažnja posvećena je organizaciji dečjeg programa "Beogradska nedelja umetnosti za decu" koji je osmišljen sa ciljem da se deci predškolskog uzrasta ponudi umetnički sadržaj, koji će im pomoći da razvijaju svoje kulturne potrebe i navike.

Program će biti organizovan u predškolskim ustanovama Vračar, Dečiji dani, 11. april i u DKC "Majdan". Nakon završenih radionica, u UK "Parobrod" će 27. juna biti organizova izložba dečjih radova kao i javna tribina "Kultura i ti na ti".

Tanjug
 
Top