Beograd najbolji za nocni zivot!

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Beograd najbolji za noćni život



"Dejli telegraf" pohvalno o provodu u srpskoj prestonici. Reporter očaran i Knez Mihailovom, Kalemegdanom

bgd-provod_620x0.jpg



LONDONSKI "Dejli telegraf" objavio je reportažu iz Beograda u kojoj srpsku prestonicu stavlja u svetski vrh, kada je reč po noćnom životu.
Iako se Beograd možda ne može nazvati lepim gradom, zbog tragova koje su na njegovoj arhitekturi ostavili komunistički režim i NATO bombardovanje, to je grad koji "otvara oči" i danas predstavlja jedno od najboljih mesta za žurke na svetu, ocenio je reporter britanskog lista "Dejli telegraf" posle posete srpskoj prestonici.
"U čarobnoj pešačkoj 'Knez Mihailovoj' i kaldrmisanom boemskom kvartu 'Skadarlija', kao i oko njih, imate šta da vidite. Kalemegdanska tvrđava i park (koji gleda na ušće Save i Dunava) takođe nude prijatne vibracije", navodi britanski novinar.
Reporter "Dejli telegrafa" smatra da se "Beograd teško može nazvati lepim gradom" jer je "njegov horizont još nagrđen objektima iz komunističkog doba koji bodu oči - da ne spominjemo ruševine zgrada koje je NATO bombardovao 1999. godine".
Obišavši neka od kultnih mesta Beograda, britanski reporter je izdvojio crkvu svetog Marka, Arhitektonski fakultet, Kalemegdanski park, ulicu Knez Mihailovu, kao i kafee u ulici Strahinjića Bana ili klub "Andergraund".
"Šetajući nekoliko minuta po sporednim ulicama Beograda, nabasah na zid na kome je oslikan prelep ženski lik; na spomenik nekadašnjem osmanlijskom ratniku; na 'prodavnicu mešovite robe' u kojoj se prodaje neobično dizajnirana odeća koja ne bi bila strana londonskom 'Sohou'; i na jedno 'kul' mesto gde sam napravio pauzu i popio kasnu noćnu kafu - kafić 'Insomnija' u ulici koja se naziva 'Silikonskom dolinom'", još neka su od mesta koje je u Beogradu zapamtio novinar "Dejli telegrafa".
U članku se navodi i da se, u proteklih nekoliko godina, beogradska omladina proslavila po žurkama - "a gomila lepih mladih ljudi i celonoćni žamor sa splavova na Savi i Dunavu to potvrđuju".
"Pored samih Srba, scena na kojoj se odvija društveni život privlači i mlađu generaciju stranaca koji žele da njihovo putovanje prođe bez 'muških' i 'ženskih' žurki", zaključuje reporter britanskog lista.




Izvor: Novosti
 
Natrag
Top