Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

"Beograd ispod Beograda" na Kalemegdanu

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
"Beograd ispod Beograda" na Kalemegdanu

Na Beogradskoj tvrđavi otvorena izložba autora Zorana Lj. Nikolića i Vidoja Golubovića

izlozba-1_620x0d24aa4cf1bea6077.jpg


IZLOŽBA "Beograd ispod Beograda" autora Zorana Lj. Nikolića i dr Vidoja Golubovića otvorena je u utorak na Savskom šetalištu na Kalemegdanu u okviru manifestacije "Dani Beograda". Fotografije su nastale na osnovu istoimene knjige, koja je do doživela devet izdanja u "Službenom glasniku", a odmah potom i još šest u "Laguni".

- Rimski bunar podseća nas na vremena koja su daleko od nas, a kao dvojnik ove građevine, otkriven je javnosti i bunar na najnižem peronu kod stanice "Vukov spomenik".

Tašmajdanske pećine su danas jedan od najinteresantnijih podzemnih gradskih objekata, dok su Zemunski lagumi jedna vrsta podzemnog ukrasa. Veliki barutni magacin i vinski lagumi u Karađorđevoj ulici su sjajan vremeplov koji doseže duboku u antiku - rekao je Zoran Lj. Nikolić.

Cilj izložbe je da se Beograđanima, posetiocima i turistima približi prošlost koja je ostavila podzemne zapise na istoriji grada. Izložbu je realizovalo JP "Beogradska tvrđava" i biće otvorena do 20. maja 2018. godine.

(Novosti)
 

Top