Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

"Beograd ispod Beograda" na Kalemegdanu

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
"Beograd ispod Beograda" na Kalemegdanu

Na Beogradskoj tvrđavi otvorena izložba autora Zorana Lj. Nikolića i Vidoja Golubovića

izlozba-1_620x0d24aa4cf1bea6077.jpg


IZLOŽBA "Beograd ispod Beograda" autora Zorana Lj. Nikolića i dr Vidoja Golubovića otvorena je u utorak na Savskom šetalištu na Kalemegdanu u okviru manifestacije "Dani Beograda". Fotografije su nastale na osnovu istoimene knjige, koja je do doživela devet izdanja u "Službenom glasniku", a odmah potom i još šest u "Laguni".

- Rimski bunar podseća nas na vremena koja su daleko od nas, a kao dvojnik ove građevine, otkriven je javnosti i bunar na najnižem peronu kod stanice "Vukov spomenik".

Tašmajdanske pećine su danas jedan od najinteresantnijih podzemnih gradskih objekata, dok su Zemunski lagumi jedna vrsta podzemnog ukrasa. Veliki barutni magacin i vinski lagumi u Karađorđevoj ulici su sjajan vremeplov koji doseže duboku u antiku - rekao je Zoran Lj. Nikolić.

Cilj izložbe je da se Beograđanima, posetiocima i turistima približi prošlost koja je ostavila podzemne zapise na istoriji grada. Izložbu je realizovalo JP "Beogradska tvrđava" i biće otvorena do 20. maja 2018. godine.

(Novosti)
 

Top