Šta je novo?

Bata Živojinović: Biću junak filma o gej paradi

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.469
Velimir Bata Živojinović pun elana i u 77. godini

Biću junak filma o gej paradi


Milica Čule| 16. 06. 2010. - 00:02h| Foto: S. Đalić| Blic Online

Velimir - Bata Živojinović, jedan od najvećih glumaca bivše Jugoslavije, nedavno je potpisao ugovor sa kozmetičkom kućom „Hemel“ za proizvode koji će se prodavati u Kini. Osim toga, Bata će uskoro raditi na seriji „Valter brani Sarajevo“ sa Kinezima, a glumiće u novom filmu Srđana Dragojevića „Parada“.

47862_zabbata01-foto-s-djalic_f.jpg


Legendarni glumac u razgovoru sa našom novinarkom


- Proizvodi „Hemela“ su nešto što treba svakom domaćinstvu, prodaju se dušom i telom, to je ono što mi nudimo. To je cela priča - kaže Bata Živojinović koji je i u pregovorima sa Kinezima oko prodaje „Valter vode“ u Kini.

- „Valter voda“ u Kini je u pregovorima, samo je pitanje koju vodu hoće, da li hoće kiselu ili običnu. I koja količina. A ja mislim da te količine koje oni traže mi nemamo. Pa da se opet udružimo svi, mi nemamo - kaže kroz smeh slavni glumac koji će uskoro raditi na seriji „Valter brani Sarajevo“ koja se snima za kinesko tržište.


- Serije za Kinu će se snimati, uskoro bi sve trebalo da krene. Kinezi će raditi sa „Pinkovom“ kućom i sa „Viktorija filmom“. Sada se rade oni sitniji detalji bez kojih se ne može, a to je prevod teksta na srpski. Jer od filmskog scenarija mogu da se naprave četiri epizode, a oni traže trideset epizoda. Mi smo rekli da mi to ne nemamo, a da oni da napišu sami ako umeju. Iako mislim da oni to ne umeju. Ima tu više razloga što oni to ne mogu, jer se to ne dešava u Kini nego u Srbiji. Sve na seriji će biti naša ekipa, osim što će jedan reditelj biti Kinez. Evo, Hrvati će sad da snimaju sa Norvežanima rimejk filma „Valter brani Sarajevo“ u kojem su Japanci fašisti, a Kinezi partizani - priča jedan od naših najboljih glumaca svih vremena i navodi da bi trebalo da zaigra u novom filmu Srđana Dragojevića „Parada“.

- Film govori o gej paradi. Tu ću da igram. Glumiću paradera (smeh). Promoter parade, baš su me našli (smeh) - kaže Živojinović kroz smeh i navodi da će u septembru ponovo biti na našim ekranima u seriji „Seljaci“.


Bata je nedavno proslavio sedamdeset sedmi rođendan, te je obeležio pedeset pet godina postojanja na filmskoj sceni. Do sada je snimio nekoliko stotina filmova.


- Ceo taj period, uf, za to treba da se piše knjiga. Ne memoari, ne monografija, nego knjiga. A da sam glumac kod nas koji je snimio najviše filmova… Hm, znate li da u svetu postoje zemlje koje snime film za jedan dan? Na primer Indija, kod njih godišnje može da se snimi 365 filmova. To rade i Turci. Pa ja sam to probao. To su takvi filmovi, imaju tržište, to mogu da budu i spektakli. I kod nas postoje filmovi koji su tako snimljeni. Ali, teško je snimiti jednu „Neretvu“ za dan (smeh). Sad je „Bitka na Neretvi“ ušla u izbor deset najboljih svetskih filmova ikada - kaže Bata Živojinović koji tokom svoje filmske karijere nije odbio nijedan film.


- Nisam odbio nijedan film, ni crtani. Takvo je bilo vreme, mala smo zemlja, malo se radi. Ne može čovek da se opredeli za jedan žanr kao što je to mogao Džon Vejn. On je tamo mogao da traje celog života na taj način. On je, nažalost, umro na snimanju, snimali su na teritoriji gde je bila ozračena zemlja, daske koje život znače u pozorištu njemu su odnele život - ističe Bata Živojinović i navodi da su mu ponudili još nekoliko filmova.


- Ima tu još filmova koje su mi nudili, ali neću da pričam o tome dok ne bude gotovo. Ima tu jedna začkoljica, znate. Postoji pravilnik u Filmskom centru, članovi upravnog odbora, gde sam i ja, ne smeju da igraju u filmovima koje finansira Filmski centar, a jedini ko finansira filmove u Srbiji je Filmski centar i Filmski fond. A ja sam i tamo u fondu. Znači, ne smem da igram u filmovima u Srbiji, a sedim u odboru koji se inače ne plaća. Čudno…

Posetiću Dvornikovu suprugu Dianu
Bata Živojinović planira da uskoro otputuje sa svojom ženom Lulom u Hrvatsku kako bi posetio Dianu Dvornik.
- Da, čujem se sa ženom Borisa Dvornika, to su uvek tužni razgovori. Njoj ne trebamo Lula i ja da je podsetimo na sve to što se desilo. Ona ima sebe, ima unuke, a njih dvojica koji su otišli ne bi želeli da i ona ode. Ja ću sa mojom Lulom da odem kod nje - kaže Bata.

 
Top