Barselona u Milano putuje autobusom

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Xaxaxaxaxa zanimlivo je posmatrati vas kako se svadjate!!! I kako se gubite!!! Ima Inter sanse ali Barsa je Barsa!!!

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Inter više od sedam godina nezna za pobjedu nad Barcelonom!

Uoči večerašnjeg polufinalnog dvoboja Lige prvaka između Intera i Barcelone, mnogi se pitaju koliko je katalonski uzdrmana dvanaestsatnim putovanjem autobusom do Milana. Trener Talijana svjestan je kako je to mala prednost njegove momčadi, ali i da se takve stvari događaju u nogometu. "Da se to meni dogodilo, pokušao bih iskoristiti tu situaciju da još više podignem momčadski duh. Dakako da nije udobno putovati autobusom, ali neki nogometaši, kao nekoć Dennis Bergkamp, bili bi sretni da mogu putovati autobusom umjesto avionom. I mi smo u prošloj rundi igrali u Moskvi protiv CSKA na umjetnoj travi, a oni nisu imali utakmicu prethodnog vikenda. Pa što, nismo se tužili već igrali", u svom stilu je zaključio Mourinho.

Najveća opasnost za Mourinhove pulene bit će svakako trenutno najbolji igrač svijeta Lionel Messi. Talijani će morati biti jako koncentrirani, ukoliko žele zaustaviti omalenog Argentinca.

"Ako u nogometu postoji bog, to je bez ikakve sumnje Lionel Messi. Uz to je Barcelona trenutno najjača momčad današnjice, o njima bi mogli pričati satima. Mnogi sumnjaju da mi možemo izbaciti Barcelonu, svi misle da ih je nemoguće pobijediti, ali ja vjerujem da smo mi sposobni napraviti “nemoguće”. Oni su vjerojatno u boljoj formi nego što su bili u naša dva prethodna ogleda, no i mi smo od početka sezone dosta napredovali. Želimo ispisati povijest", rekao je Kamerunac Samuel Etoo.

postava-inter-barca.jpg
"Kao prvo, vidjet ćemo na kojoj će poziciji igrati Messi. Može igrati i na desnoj i na lijevoj strani, ili iza Ibrahimovića, kao što je to bio slučaj protiv Arsenala u Londonu, ili pak iza Krkića, kao što je igrao u Barceloni protiv Arsenala. On je velikan, sjajan igrač koji privlači puno pažnje, ali nije moja navika postavljati na suparničkog igrača posebnog čuvara. Neće to biti utakmica jedan protiv Messija i 10 protiv deset, već 11 protiv 11."

U posljednjih pet susreta ova dva protivnika, Inter nije upisao niti jednu jedinu pobjedu. Tri pobjede upisala je Barcelona, a dvije utakmice završile su remijem. U Ligi prvaka 2003.godine Barcelona je na Nou Campu slavila sa 3:0, dok je na Giuseppe Meazzi završilo 0:0. 2007. godine u prijateljskom susret Barcelona je slavila sa čak 5:0, a posljednje dvije utakmice odigrali su u ovosezonskoj Ligi prvaka. 2:0 bilo je na Nou Campu, a 0:0 u Italiji.

Glavni razlozi poraza u većini tih utakmica bio je posjed lopte koja je uvijek prevagnula na stranu Katalonaca: "Posjed lopte me uopće ne zanima. Ako će pobjednik biti momčad koja bude imala veći posjed lopte, onda smo mi već ispali! Kada smo u rujnu prošle godine igrali protiv Barcelone, oni su bili bolji u prvih 10 i u zadnjih 10 minuta utakmice, dok je ostalih 70 minuta proteklo u izjednačenoj igri. Na stadionu Camp Nou je Barcelona bila izrazito dominantna i potpuno zasluženo je pobijedila."

(index)

Natrag