Šta je novo?

Bajagin koncert od devet sati

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Povodom 25 godina postojanja


bajaga-v.jpg


Povodom 25 godina postojanja grupe Bajaga i „Instruktori”, čuveni rokeri spremaju rođendansku turneju po većim gradovima bivše Jugoslavije. Beograđane čeka posebno iznenađenje - koncert će trajati devet sati, a biće podeljen u tri dana. Održaće se krajem decembra u „Sava centru”.

- Tri večeri za redom sviraćemo u „Sava centru” potpuno različit repertoar. U „Areni” smo već imali koncert, tako da nam to nije izazov, a i hoćemo da za 25. rođendan napravimo nešto drugačije - priča Bajaga.
Povodom četvrt veka postojanja snima se i film „Muzika na struju” o jednom od najznačajnijih bendova svih vremena u bivšoj Jugoslaviji. Dokumentarac se sastoji iz tri epizode i biće emitovan na RTS-a pred Novu godinu.
U to vreme će se pojaviti u prodaji i remasterizovana prva četiri albuma.
- Prvi put na CD-u pojaviće se albumi: „Pozitivna geografija”, „S druge strane jastuka”, „Jahači magle” i „Prodavnica tajni”. U vreme kada su ove pesme izašle postojale su samo kasete i ploče, a sada će se naći i na disku. U saradnji sa PGP-om spremamo posebno iznenađenje publici koja će doći u „Sava centar”. Oni koji budu došli prve večeri, dobiće prvi album, druge večeri drugi, a na trećem koncertu poklon će biti CD „Jahači magle” - priča Bajaga.


Autor: S. Milojković
 
Top