Šta je novo?

Baja Patak najbogatiji izmišljeni lik

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Baja Patak najbogatiji izmišljeni lik


baja.jpg


Bogataši su sve bogatiji, a ni izmišljeni "lovatori" nisu izuzetak, što potvrđuje njihov ovogodišnji rejting američkog ekonomskog magazina "Forbs".


Prosečno bogatstvo 15 izmišljenih likova obuhvaćenih listom prestižnog časopisa za godinu dana je uvećano za celih 20 odsto, na 9,86 milijardi dolara, dok je njihov ukupan imetak dostigao vrednost od 131,55 milijardi dolara, više nego bruto domaći proizvod (BDP) Novog Zelanda.


Na čelo liste izbio je junak crtanih filmova Baja Patak (Scrooge McDuck) sa prošlogodišnje druge pozicije.


Poznat po svom cicijašluku, Baja Patak, koji svoje bogatstvo čuva u zlatnom novcu i investira ga u bisere i drago kamenje, uspeo je da za godinu dana, zahvaljujući 30-procentnom rastu cene zlata, uveća imetak na 44,1 milijardu dolara, sa 33,5 milijardi lane.


Na drugoj poziciji rejtinga skliznuo je prošlogodišnji lider - Karlajl Kalen, junak iz dela američke spisateljice Stefani Majer i filma "Sumrak".


Imetak 370-godišnjeg vampira, jednog od prvih investitora u Wal-Mart i Google, po savetu vidovite poćerke Elis, procenjen je na 36,2 milijarde dolara.


Drugi književni lik, Artemis Faul II sa bogatstvom od 13,5 milijardi obreo se na trećoj poziciji "Forbsove" liste imaginarnih milijardera.


Izdanku irske mafijaške porodice, desetogodišnjem Artemisu, pripao je porodični biznis kada je njegov otac kidnapovan. Osim što je prestupnik, Artemis je i kompjuterski genije koji je za godinu dana značajno uvećao bogatstvo zahvaljujuclhi uspehu Facebooku, koji je osnovao pod pseudonimom Mark Cukerberg.


Uspeh je Artemisu obezbedio titulu "najbogatijeg deteta u svetu", koju je preuzeo od Ričija Riča, čiji se imetak ove godine procenjuje na 9,7 milijardi dolara. Vrednost akcija "Rich Industries" je opala posle skupih i neuspelih pokušaja prodora u svet mode (ogromne leptir mašne), saobraćaja (skuteri dekorisani brilijantima) i kuhinjskih aparata (tosteri na atomski pogon).


Petorku izmišljenih milijardera zatvara naftni magnat Džed Klampet iz televizijskog šoua "The Beverly Hillbillie", sa bogatstvom od 9,5 milijardi dolara.


"Forbs" ukazuje da je u proceni imovine izmišljenih bogataša analiziran njihov početni kapital i vrednost poredbene aktive u realnom svetu.


MC Portal

 
Top