Baba duvala 10 godina travu, a da nije znala

Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Autor: mondo.rs

Baba duvala 10 godina: "Hoće nana da prhne" VIDEO

"Djeco, otvorite prozor, hoće nana da prhne", samo je jedna od čuvenih rečenica koje je izgovorila baka Bejza Suljić koja je 10 godina gajila marihuanu u selu kod Gračanice bez znanja da je riječ o drogi.


baba.jpg


Izvor: screenshot/ Youtube

Naime, za vrijeme rata u ovim krajevima je bilo dosta vojnika koji su očigledno mnogo voljeli marihuanu, pa su smislili način kako da se dugoročno snabdjevaju ovom biljkom.

Oni su zamolili baku Bejzu da im zaliva "paradajz" koji su posadili na dijelu zemlje oko arteljeriskih položaja, prenose danas Nezavisne novine.

Naravno, u pitanju je bila kanabis sativa koju je baka brižno gajila, ali i pušila navodno ne znajući da je riječ o biljci koja zvanično važi za narkotik.

"Ja sam zalivala. Posle je došla milicija i sve počupala i zapalila. Ostalo je nešto malo na brdu..." objašnjava Bejza koja ni tada nije shvatila da gaji vrstu narkotika.

"Tako je to bilo. Ne bih ja to uživala da sam znala da je droga. Nismo znali, drugo je vrijeme bilo", kaže baka koja ne krije da se lijepo provodila s vojnicima dok su pušili džointe, ali i da je najprije obezbjeđivala zalihe za sebe, pa tek onda nosila vojnicima.

"Ja sam našla sebi, pa i njima odnesem. Oni su pušili i pitali me da im se pridružim. Meni nije toliko naškodilo... Bilo je lijepo, ali ko je znao šta je u pitanju" ispričala je Bejza i dodala da joj je to vrijeme u lijepom sjećanju.

"Proletjelo je... Samo smo se smijali i pjevali. Eto tako je bilo. Dobro sam ostala u pameti... 10 godina je to bilo, pjevala sam, smijala se i igrala s njima, sve isto kao i oni. Dobro sam ostala živa....", ispričala je Bejza.

POGLEDAJTE VIDEO:

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top