Šta je novo?

Automobili za zastitu od zombija

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
919Zombi apokalipsa – budite pripremljeni


CMMJ9wot38QAAAAASUVORK5CYII=


Da li ste ikada, zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi, zamišljali situaciju u kojoj vas napadaju horde zombija, a vi ste u svom laganom, prozračnom vozilu? Pa, ako niste, sad hoćete, sigurno.
Mada zombi apokalipsa i nije baš nešto što je izvesno u skorijoj budućnosti (mada nikad se ne zna), u današnje vreme ne smete dopustiti da vas bilo šta iznenadi. Treba biti spreman. Bez obzira na to da li volite zombi tematiku u popularnoj kulturi ili ne, pred vama se nalazi lista od pet vozila koja bi vam dobro došla u ovoj prilici. Nijednom od tih vozila nisu potrebne dodatne modifikacije kako bi vas zaštitilo od napada nemrtvih koji žele vaš mozak. Vozila na listi su poređena slučajnim redosledom.


Mercedes-Benz ML 320 Jurassic Park Edition


Mada na prvi pogled ne deluje tako, sasvim je sigurno da tvorcima ovog modela na umu nije bila ideja o napadu zombija, već o sasvim drugačijim smrtnim pretnjama. Ako je ovo vozilo bilo uspešno u borbi protiv Velociraptora i besnih Triceratopa, trebalo bi da vam spase živu glavu i od zombija koji se inače kreću vrlo sporo, zar ne?
Njegove dobre strane su što u jednom prilično malom paketu imate obezbeđenu brzinu, komfor i bezbednost, posebno ako u razmatranje uzmete druga vozila sa ove liste. Dizalicom možete napraviti zamku od čeličnih žica, a oklopna karoserija će zadržati zombije dalje od unutrašnjosti vozila u svakom mogućem scenariju.
Solidna udaljenost od tla i pogon na sva četiri točka će vam pomoći da se ne zaglavite u gomili raskomadanih tela zombija u pomenutoj zamci. Ukoliko vam ime niti opis i dalje ne zvuče poznato, ovo je vozilo specijalno napravljeno za potrebe filma ”Izgubljeni svet: Park iz doba Jure”.
Conquest Knight XV

Luksuzno oklopno vozilo sa pogonom na sve četiri… zovimo ga SUV… ustvari je mnogo veći nego što izgleda na slici; toliko velik da bi i moćnog Hummera H1 mogao izgurati sa puta. Ogromna veličina i veliko rastojanje od tla nisu njegove jedine prednosti u borbi protiv zombija.
Ovaj ”mališa” je od samog početka bio zamišljen kao oklopno vozilo, odnosno nije naknadno ojačavan, tako da je on ustvari kao vojno vozilo, samo sa luksuznim enterijerom.
Obzirom da mu je unutrašnjost napravljena isključivo od čelika, kevlara, raznih aramidskih vlakana i, naravno, balističkog stakla na prozorima, bukvalno nema nikakve šanse da vam grozni zombiji uđu u vozilo ako su sva vrata zatvorena.
Unutra možete svoju pozadinu udobno smestiti na potpuno kožna sedišta, a spoljašnjost osmatrate video kamerama (sa noćnim vidom!), dok vas sa svih strana spopadaju nemrtve spodobe.

Mercedes-Benz Zetros 2733 A 6×6Ovo je drugi Mercedes na ovoj listi, ali zbog čega se ograničavati kad je u reč ovakvo fantastičnom vozilu? Pogledajte kolika je to mašina! Samo dva identična primerka Zetros off-road kamioneta su napravljena, ali je prilično sigurno da bi, kad biste imali para, Mercedes pristao da vam napravi još jedan ovakav.
Dizajniran je kao ekspediciono vozilo za dva veoma bogata lovca na vukove iz Mongolije, pa ako je dobro služio za te svrhe, onda će sasvim sigurno biti na visini zadatka odbrane od zombi napada.
U slučaju da niste primetili iz njegovog naziva, on ima pogon na svih šest točkova, tri diferencijalne brave, dovoljno rastojanja od tla da pređe preko čitave planine zombija, a njegova unutrašnjost je praktično luksuzni apartman u koji možete smestiti zalihe za višemesečno preživljavanje.

ATF Dingo


Ovo kuče je oklopno vozilo nemačke pešadije. ATF je skraćenica od ”Allschutz Transport Fahrzeug”, što na nemačkom znači ”u potpunosti zaštićeno vozilo”. Nazvali smo ga kučetom ne zato što ne znamo da se izražavamo, već zato što je svoje drugo ime (”Dingo”) dobio po čuvenom australijskom psu.
Iako se to na ovoj fotografiji možda ne primećuje, Dingo je zasnovan na šasiji Mercedesovog Unimoga U 5000, ali je daleko od običnog Unimoga. Njegovi glavni kvaliteti su specijalni dizajn zahvaljujući kom može da izbegne nagazne mine, sve tipove metaka, nešto artiljerije pa i čak nuklearne, biološke ili hemijske agense.
Zombiji bi protiv njega biti potpuno nemoćni, posebno kad se uzme u obzir da je opremljen i mitraljezom koji je postavljen na vrhu, a kojim se daljinski upravlja iz samog vozila.

Critter Gitter


Poslednje vozilo na našoj listi je pravo mehaničko umetičko delo napravljeno za lovljenje nečega što je veće od prosečne životinje, uključujući medvede, tako da bi sigurno lepo poslužio za borbu protiv zombija.
Na sajtu proizvođača, pored šanka koji se nudi kao opcija (!), možete naručiti i sto za poker kakav želite, sudoperu, frižider, mašinu za pravljenje margarita, veliki rezervoar vode, svetla na krovu kojima se daljinski upravlja, prednje i zadnje kamere sa noćnim vidom i pokretni baldahin – krov.
To, verovali ili ne, nije sve. Tu je i bodljikava žica kojom možete opasati čitavo vozilo, u slučaju da želite da budete sigurni da će gladni zombiji ostati van vašeg vozila. Pored velikog Chevy motora i pogona na sva četiri točka, ne samo da možete da gazite zombije, nego sve terene koje poželite. Samo vodite računa da se ne razbaškarite previše u njegovoj udobnosti i ne pozovete nekoliko zombija na poker i margarite, jer oni ne žele druženje; oni žele vaš mozak.
 
Top