Učlanjen(a)
21.01.2016
Poruka
114
Zdravo
Zelim da mijenjam rasvjetu u autu
znima me razlika izmedju Xenon i LED?
i zna li neko kako da skinem ono staklo prednje gdje su farovi
ne mogu da nadjem nikako seraf
auto je golf V TDi
pozz
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Xenon je gas kojim je ispunjena sijalica i čijim se paljenjem dobija osvetljenje, dok je LED tehnologija zasnovana na određenom broju LE dioda koje emitiuju svetlost prilikom propusne polariziracije, tj. kada kroz njih teče električna struja. Prednost LED-a je u izuzetno niskoj potrošnji, dugotrajnosti, ali mislim da još uvek nisu postigli nivo dovoljan za auto farove pa su Xenoni, makar u široj i aftermarket upotrebi, i dalje pravo rešenje.
Što se tiče skidanja stakla, ako sam te dobro razumeo, nema na staklu šfrafova, a i po netu ćeš naći gomilu DIY uputstava poput ovog

 
Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
275
Nova Opel Astra ima LED farove. Pogledajte:

Kod:
http://www.opel.rs/vehicles/salon/putnicki-automobili/astra-s-pet-vrata-2015/index.html#innovation_intellilux-led
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
U aftermarket varijanti to bi koštalo 'đavo i po'. Ono što je dostupno nama smrtnicima teško da može da zadovolji potrebe kvalitetnog osvetljenja. Mada, što kažu pametni - 'sve može, sve ima, samo je pitanje za koliko para'
 
Član
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
9
Ne bacaj džaba pare, nikad to neće biti to. Ima tu mnogo faktora da bi naknadna ugradnja Xenon farova ispala kako treba, a sa našimmajstorima nikad nisi načisto. Po mom mišljenju ti je bolje da kupiš neke kvalitetnije "klasične" sijalice. Moja preporuka su ti Bosch Plus 90 (kod nas može da se nađe samo u H7 varijanti) ili Osram Cool Blue Intense za Xenon look ili Nightbreaker Unlimited koja je više žuta ali kvalitetnija i ima duži snop.
 
Učlanjen(a)
06.07.2012
Poruka
12
Xenon je preskup..... koliko god davao jači intenzitet. Kod naknadne ugradnje bolje uzeti skuplju varijantu i dobrog majstora.
 
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
11
Ja sam ugradio xenone i pravo sam zadovoljan. Vozim Megana 2 i prava je muka zamjeniti sijalicu a namjenjao sam se. Sve sam probao i u zadnje vrijeme sam kupovao samo osram koje su mi trajale po 6 mjeseci. Tada sam odlučio ugraditi xenone i prvo sam ugradio neke kineske koji su trajali nešto manje od godinu, posle druge kineske, znači ista stvar. Nakon toga sam ugradio nešto skuplje xenone (oko 70EUR) sa balastima od 3 godine garancije - sam sam radio ugradnju i oni su pravi pogodak. Jako svjetlo, ne titra, kao fabrički, 4300K, godinu dana već rade bez problema. Znači samo kvalitet gledaj i nećeš se pokajati.
 
Natrag
Top