Audi: Sportska narav „Q trojke“

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
[h=2]Audi: Sportska narav „Q trojke“[/h]

Novosti


Najkompaktniji i najefikasniji suv proizveden u „Audiju“ stigao i u Srbiju. Ovaj model je svestrano vozilo koje se lako vozi kako na asfaltiranim tako i na „of roud“ putevima

auto-audi_620x0.jpg


AUDI Q3 stigao je i na srpske drumove. Kako i dolikuje pravoj „trendseterskoj“ mašini, automobil je domaćoj publici predstavljen u Beogradskom klubu „Opozit“, na žurci za pamćenje. Nova „Q trojka“, uverili smo se, sklop je različitih karakteristika koje čine jednu savršenu celinu.


Ovaj „Audijev“ model je sportsko, efikasno, i veoma svestrano vozilo koje se podjednako lako vozi na asfaltiranim i „of roud“ putevima. Jednodelna maska sa oštrim krajevima daje novom modelu veoma agresivan i dinamičan izgled, čemu doprinose i dnevna LED svetla, dok bočna silueta daje utisak kupe karoserije i ističe sportske karakteristike vozila.




„Q TROJKA“ JE DUGAČKA 4,39 METARA, široka 1,83 i, zajedno sa krovnim nosačima, visoka 1,60 metara. I ne samo da je elegantna već je snažna i brza. Time ovaj model dodatno pokazuje svoj naglašeni sportski duh. „Q3“ varijanta sa motorom od 211 KS ubrzava od nule na 100 km/č za 6,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 230 km/č.


- „Audi Q3“ nastao je kao rezultat potreba savremenog čoveka, koji živi brzo i dinamično i koji voli sportsku vožnju u gradu, ali i negde u prirodi - kaže Slobodan Pešić, direktor „Audija“ za Srbiju i Crnu Goru.


- Uloženo je dosta truda i ideja kako bi se došlo do najkompaktnijeg, nejefikasnijeg i najfleksibilnijeg SUV-a koji je ikada proizvela naša komanija, nove „Q trojke“, sa sjajnim performansama, sportskim duhom i „urban izgledom“.


U OVOM MODELU U UPOTREBI JE I TDI i TFSI tehnologija. TFSI je nastao kombinacijom FSI koncepta i turbo punjenja čime se postiže izuzetna dinamika i poboljšana snaga. „Audi Q3 2.0 TFSI“ se isporučuje sa 170 i 211 KS, motor 2.0 TDI ima 140 KS, a potrošnja goriva mu je ispod 5,2 litra.


Horizontalna priroda kontrolne table ističe njenu širinu, a poput većih modela iz „Audi“ ponude, ona opisuje luk oko vozača i suvozača. Prostrana unutrašnjost modela „audi Q3“ nudi komfor na svim mestima za sedenje.


„AUDI“ JE U KONSTRUKCIJI MODELA „Q3“ koristio najmodernija rešenja, pa tako novi model ima efikasne pogone i najmodernije sisteme za asistenciju. „Audi Q3“ je sastavljen od štedljivih pogonskih agregata, kao i najnaprednije multimedijalne opreme. Mnoge njegove karakteristike preuzete su direktno iz klase luksuznih automobila. „Audi Q3“ je ponuđen sa motorima 2.0 TDI od 140KS, 177 KS („kvatro S tronik“) i jedan 2.0 TFSI od 211 KS. Svi imaju imaju turbo-punjače i direktno ubrizgavanje, start-stop sistem i sistem za rekuperaciju energije.
 
Natrag
Top