Audi Q7 2011 Volkswagen Grupa: unutrašnji konflikti

Član
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
32
01audiq7qs2011-413x294.jpg





Mnogi se slažu u tome da nema većeg rivalstva od onog među decom istih roditelja. Među brendovima u ogromnoj Volkswagen Group porodici postoji prilično takmičarska atmsfera, posebno kada je reč o platformama i tehnologiji koja je njihov sastavni deo. Ali, sada se u borbu umešao i Porsche kao deseti brend i situacija postaje još napetija.
Nedavni izveštaji govore o tome da je izabran Porsche, a ne Audi, za razvoj platforma koje će biti u osnovama sportskih autmobila za celu grupu kao i za luksuzne sedane, ostavljajući Ingolstradt da se oporavlja od sasvim izvesnog poraza. Ali, novopridošle informacije najavljuju da će i Audi biti podvrgnut razvoju nove generacije automobila u sportske svrhe za celu grupu, uključujući i Porsche Cayenne.
Program će se fokusirati oko uobičajenih ugradivih platformi koje će se nalaziti u osnovi sledeće generacije Touareg-a, Q7 i Cayenne-a, ali će se proširiti i na razvoj Porsche Cajun-a baziranog na Q5. Dok je poslednji još u procesu izrade, Touareg i Cayenne su nedavno zamenjeni, pa će njihove buduće zamene sačekati nešto dalju budućnost.
Ovaj pokret se čini malo neobičnim kada se u obzir uzme da su i Volswagen i Porsche proizvodili SUV-ove duže nego što Audi ima svog Q7, ali je Audi u igri automobila sa pogonom na sva četiri točka duže od njih. Navodi se i to da je odluka jednoglasna, iako je Porsche požurio da istakne da će finalni razvoj njihovih SUV-ova biti izvođen od strane Porsche-a, kako bi bili isgurni da će vozila koja proizvedu biti baš ona koja su kupci i očekivali.
U galeriji slika možete videti Audi Q7 predviđen za narednu godinu.
Izvor: Total Car






































 
Natrag
Top