ATP i WTA Masters Series - Rim 2012

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Rim: Troicki uspešan na startu[/h] AG Viktor Troicki uspešno je započeo turnir Masters serije u Rimu pobedivši u prvom kolu Filipa Volandrija sa 4:6, 6:4, 6:3.

5393029194f91a77f8008d017876056_size3.jpg

Srpski teniser će u drugom kolu odmeriti snage sa petim nosiocem Žoom-Vilfridom Congom koji je u prvom kolu bio slobodan.
Viktor je duel sa domaćim favoritom Volandrijem mogao lako da reši i u dva seta, ali je u prvom setu Italijan iz dve brejk lopte napravio dva brejka.
Sa druge strane, treći reket Srbije samo je jednom brejknuo rivala iz šest šansi, pa je do drugog kola morao da dođe težim putem. U drugom setu Troicki je izgubio svoj servis i treći put na meču, ali je uspeo da napravi dva brejka i izjednači.

Odlučujući period prelomio je jedan brejk koji je Viktor rano napravio, a zatim je uspeo da sačuva svoj servis i obezbedi plasman u narednu rundu.

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Rim: Ana, Janko i Viktor na terenu

AK U nedelju je počeo ATP i WTA turnir u Rimu, a drugog dana na terene u "večnom gradu" izaći će Ana Ivanović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

2867804594fb0aabceac26653271691_size3.jpg

Ana Ivanović igra meč prvog kola WTA turnira Premijer serije protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, a meč će početi posle 13.30 sati.
Viktor Troicki i Janko Tipsarević igraju mečeve prvog kola u konkurenciji dublova na Mastersu serije 1000.
Troicki i Finac Jarko Nijeminen igraju posle 15.30 časova protiv italijanskog para Danijele Braćali/Andreas Sepi, dok se Tipsarević i Poljak Lukaš Kubot posle 16 časova sastaju sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom i Australijancem Bernardom Tomićem.

Troicki je u nedelju uspešno startovao u singl konkurenciji pobedivši Filipa Volandrija. Srpski teniser će u drugom kolu odmeriti snage sa petim nosiocem Žoom-Vilfridom Congom.

Rivalka Ivanovićevoj je trenutno 27. teniserka na WTA rang listi, sa kojom ima pozitivan bilans i vodi sa 6:3.

Poslednji put sastale su se u okviru polufinala Fed kupa između Rusije i Srbije prošlog meseca u Moskvi, gde je Kuznjecova pobedila sa 2:1 u setovima, a Srbija trijumfovala nad domaćom selekcijom ukupnim rezultatom 3:2 i plasirala se u finale.

Ukoliko savlada Kuznjecovu, srpska teniserka će u drugom kolu igrati sa boljom iz meča Alberta Brijanti (Italija) - Silvija Soler Espinosa (Španija).

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Novak: ''Na ovoj šljaci sam odrastao...''[/h]
[h=4]13. maj 2012. | 20:36 | Izvor: Sportske.net, novosti.rs[/h]

Prvi teniser sveta konačno će zaigrati na ''pravoj'' šljaci, posle lošeg iskustva sa madridskim ''plavetnilom''. Veruje da će to doneti i željeni rezultat u Rimu.
MJNZPXOC-600.jpg

Novak Đoković nije uspeo da se prilagodi novitetima u Madridu, ali, kako sam kaže, dobra stvar je što ga odmah očekuje nova prilika, da popravi utisak i da dokaže da je neuspeh u Madridu zaista bio plod loših uslova na terenu.

''U tenisu je uvek dobro to što vas nova šansa da odigrate bolje čeka već tu, 'iza ćoška'. Podloga u Rimu mi daleko više odgovara od one u Madridu, na crvenoj šljaci sam odrastao i naučio da igram tenis. Nadam se da ću ponoviti prošlogodišnji uspeh i da ću osvojiti pehar'', poručio je Đoković.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=2]Đoković: Rim je nova šansa![/h]

Dobra stvar u tenisu je što vas prilika za popravni čeka već iza ćoška – rekao je srpski as, koji je spreman za juriš na šampionski pehar u Italiji

PROKLIZAVANJE iz Madrida i poraz u četvrtfinalu neće pomeriti stabilan šampionski kurs Novaka Đokovića. Pramac i jedra na jarbolima čvrsto su zakucana ka Rimu, gde najbolji teniser planete napada novi pobednički pehar. Vratiće se Nole na crvenu zemlju, onu na kojoj se i najbolje snalazi, plava podloga je već deo istorije, ali neće imati prilike za uigravanje i postepeno dizanje forme. Naime, već u drugom kolu verovatno ga čeka mladi Bernard Tomić iz Australije, koji ume da bude izuzetno opasan protivnik.

Međutim, naš as razmišlja isključivo pozitivno, i raduje se novim izazovima u prestonici Italije.

- Dobra stvar u vezi sa tenisom je to što vas nova šansa da odigrate bolje čeka već tu iza ćoška. Podloga u Rimu mi daleko više odgovara od one u Madridu, na crvenoj šljaci sam odrastao i naučio da igram tenis. Do pre četiri godine u Srbiji smo imali samo ovakve terene i volim na njima da igram. Nadam se da ću u Rimu ponoviti rezultat od prošle godine i da ću uzeti pehar.

Posle betona, Đoković najbolje partije na ATP turu pruža upravo na šljaci.

- Zbog toga mi i jeste cilj da osvojim Rolan Garos ove godine. Pritom, šljaka mi prija jer ne pravi toliki pritisak na zglobove i kolena. Fizički vas ne umara previše, ali sve zavisi od različitih uslova, jer ako je previše klizava možete lako da izgubite balans.

Jasna je taktika koju će naš as da primeni naredne nedelje.

- Važan je dobar servis, naravno. Morate jakim i preciznim udarcem da otvorite teren i preuzmete inicijativu. Ali, najvažnija stvar u tenisu, bez obzira na tlo, je rad nogu.

Rim je jedno od mesta u kojima se Đoković oseća kao kod kuće.

- Dobijam posebnu vrstu podrške od ljudi, pozitivne emocije i osećam prijateljstvo na sve strane. Postoji jedan normalan odnos između igrača i navijača, što mi se dopada.

Noletu se sviđa i Rim, kao grad.

- Kad čujem Rim, odmah pomislim na Koloseum, ali i na ostatak starog dela grada. Zaista volim italijansku istoriju. Dolazim iz zemlje koja postoji jako dugo, i koja ima dosta sličnosti sa Italijom: vino, žene, fudbal. Vi ste i naši idoli kad je reč o stilu, o dobrim automobilima - zaključio je Đoković, u razgovoru za italijanske medije.

ANA: NADAM SE POLUFINALU
NA dobar plasman u Rimu jurišaće i Ana Ivanović, uprkos činjenici da je na startu čeka Ruskinja Svetlana Kuznjecova.
- Žreb mi je veoma težak. Ali, sećam se da sam bila u sličnoj situaciji i pre dve godine, kada sam se probila sve do polufinala. Nadam se da ću i ovog puta ostvariti barem isti takav rezultat.
Tipsarević, sa druge strane, na krilima dobrih igara u Španiji napada novu završnicu. Međutim, i u Italiji je u delu sa Federerom, a priliku za revanš Švajcarcu imaće u četvrtfinalu.
- Jako mi je važno što sam ušao među četvoricu najboljih u Madridu i što sam na tom putu pobedio trojicu velikih igrača. Doduše, razočaran sam igrom protiv Rodžera, jer verujem da sam mogao bolje - naveo je Janko.

Izvor: Večernje Novosti

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Rim: Ivanovićeva u drugoj rundi[/h] AK Ana Ivanović plasirala se u drugu rundu WTA turnira Premijer serije u Rimu pobedom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom.

16757024104fb0f2ec030cb593155003_size3.jpg
Vetar je pravio probleme obema teniserkama, a loši uslove više su uticali na servis Kuznjecove što je Ivanovićeva maksimalno iskoristila i sa 6:4, 6:3 ostvarila sedmu pobedu u desetom međusobnom duelu.
Najbolja srpska teniserka će u drugom kolu igrati sa boljom iz meča Alberta Brijanti (Italija) - Silvija Soler Espinosa (Španija).
Obe teniserke su slabo servirale na startu meča. Ivanovićeva je bila sigurna na prvi, ali očajna na drugom servisu pa je Kuznjecova stigla do brejka. Međutim, ni Ruskinja nije bila ništa bolja, Ana je napravila tri brejk šanse, iskoristila dve i povela sa 4:3. Ivanovićeva je odmah kapitalizovala ovaj brejk, a potom sačuvala svoj servis i dobila prvi set 6:4.

Ivanovićeva je sjajno nastavila u drugom setu gde je već u prvom gemu oduzela servis rivalki za 1:0. Međutim, Ruskinja je odmah uzvraila za egal posle prva četiri brejka - 2:2.

Ali, Kuznjecova je nastavila da očajno servira (5/11 prvi, 1/6 drugi), pa je Ivanovićeva stigla do nove brejk šanse koju je odmah iskoristila. Ana je ovaj put sačuvala svoj servis u narednom gemu, te do kraja bez problema sačuvala brejk, te napravila još jedan za 6:3 i plasman u drugu rundu.

Ivanovićeva je tokom meča ostvarila jedan as uz tri duple servis greške (rivalke bez ijednog), uz 75% prvog i 48% drugog servisa. Naša najbolja teniserka je fenomenalno koristila brejk prilike (5/6) i posle nešto manje od 90 minuta igre prošla dalje.

Druga srpska teniserka na turniru u Rimu, Jelena Janković u utorak će igrati svoj meč prvog kola protiv Rumunke Sorane Kirstee.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Kraj za Jelenu u prvom kolu u Rimu[/h] JT Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na turniru u Rimu već u prvom kolu, porazom od Rumunke Sorane Kirstee.

1218693194fa7d3ea1e4e3365716524_size3.jpg
Kirstea je do trijumfa došla sa 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), posle dva sata i 36 minuta igre.
Posle Jelenine eliminacije, Srbija je u ’večnom gradu’ ostala na jednoj predstavnici – Ani Ivanović, koja u drugom kolu igra protiv Silvije Soler-Espinose iz Španije, koja je pobedila Italijanku Alberte Brijanti sa 6:2, 6:1.
Uskoro opširnije...

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Ana Ivanović: "Sirs me smiruje"[/h] SO Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je posle pobede nad Svetlanom Kuznjecovom da je to bio dobar meč uprkos vetrovitom vremenu.

1036371364fb154dfec08c116828069_size3.jpg
“Bilo je teško igrati danas, ali isti uslovi su bili za obe.. Pokušala sam da se krećem, da se prilagodim i da idem napred. Bilo je teško ponekad kada bi vetar naleteo niodakle, ali generalno smo odigrale dobar meč”, izjavila je Ana posle trijumfa u prvom kolu turnira u Rimu.
Ana kaže da Najdžel Sirs, trener sa kojim je Ivanovićeva počela da radi posle prošlog VImbldona, pozitivno utiče na nju.

“On je veoma smiren, a ja sam perfekcionista i ponekad pokušam da uradim previše stvari u isto vreme. On je veoma razuman i to mi pomaže da se smirim”, dodala je srpska teniserka.

Ivanovićeva će u drugom kolu igrati sa boljom iz meča Alberta Brijanti (Italija) - Silvija Soler Espinosa (Španija).

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Troicki ispao, Tipsarević dobio[/h] Viktor Troicki i Jarko Nieminen završili su takmičenje na turniru u Rimu u konkurenciji dublova.

2958171364f8bd2466aa8d428726177_size3.jpg
U meču prve runde bolji od njih bili su Italijani Danijele Braćali i Andreas Sepi sa 6:3, 4:6, 10:3.
Meč je trajao jedan čas i 20 minuta, a presudila je pribranost italijanskog para u super setu, pa će Braćali i Sepi u drugoj rundi igrati sa sedmim nosiocima Bupatijem i Bopanom.
Troicki je u prvoj rundi singla izbacio Volandrija, a u utorak ga čeka meč sa Congom.

Više uspeha imao je Janko Tipsarević, koji je u paru sa Poljakom Lukašom Kubotom savladao Kevina Andersona i Bernarda Tomića sa 6:4, 4:6, 11:9. Naredni rivali srpsko-poljskoj kombinaciji biće peti nosioci Radek Štepanek i Leander Paes, koji su bili slobodni u prvoj rundi.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Đoković protiv Tomića na startu[/h] JT Prvi reket sveta Novak Đoković u drugom kolu Mastersa u Rimu igraće protiv Australijanca Bernarda Tomića.

2739299254fa7f62e00a4b121133013_size3.jpg
Đoković je slobodan u prvom kolu, dok je Tomić na startu takmičenja u ‘večnom gradu’ pobedio Santijaga Hiralda iz Kolumbije sa 4:6, 6:2, 6:4.
Srpski teniser je protiv Tomića samo igrao jednom, na prošlogodišnjem Vimbldonu, kada je slavio sa 6:2, 3:6, 6:3, 7:5 u četvrtfinalu.
Duel Đokovića i Tomića moći ćete da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92 u utorak od 19.30.

Učlanjen(a)
19.09.2010
Poruka
143
Kraj za Troickog u drugom kolu Rima

Viktor Troicki izgubio je meč drugog kola turnira u Rimu od Žo-Vilfrida Conge posle sat i deset minuta igre

]
5393029194f91a77f8008d017876056_size3.jpg

Francuz je slavio sa 2:0, po setovima 6:3; 6:2.

Troicki je protiv Conge do sada igrao četiri puta i zabeležio je tri pobede. U prvom kolu Masters serije u Rimu srpski teniser je posle tri seta eliminisao Filipa Volandrija.

U poslednjem međusobnom okršaju, 2010. u Moskvi, Troicki je pobedio Congu sa 3:6, 6:3, 7:5.

Conga će se u narednom kolu sastati sa boljim iz duela Huan Martin del Potro i Mihail Južni.

Troicki je dobio uvodni gem, činilo se da je dobro ušao u meč, ali Conga je već u trećem gemu iskoristivši prvu brejk loptu došao do prednosti (2:1).
U narednom gemu Troicki je vretio brejk ali nije uspeo da pruži veći otpor pa je Conga posle tri iskorištene brejk prilike, stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta Conga je bio siguran na svoj servis i osvojio prvi gem, a već u drugom iskoristio novu priliku za brejk i poveo sa 2:0.

Treći gem, očekivano, je pripao Congi, Troicki je uspeo da uzme samo jedan poen na servis Francuza. U narednom gemu Conga je ima novu priliku za breji i vođstvo od 30:0, međutim Troicki je uspeo da izjednači, a zatim posle prednosti i osvoji gem i tako smanju prednost Conge na 3:1.

Tek u petom gemu drugog seta Troicki je ozbiljnije ugrozio servis Conge, imao izjednačenje 40:40, međutim Francuz nije dozvolio preokret i dobrim servisima stigao do vođstva od 4:1.

U narednom gemu Troicki se opet mučio na svoj servis, ali je uspeo da se odbrani i smanji prednost Conge na 4:2.

Sedmi gem pripao je francuskom teniseru, pa je Troicki morao da servira za opstanak. Međutim veliki broj neiznuđenih grešaka Viktora Troickog, donele su Congi tri meč lopte. Fancuz je iskoristio prvu i plasirao se u treće kolo turnira u Rimu.

​Izvor:b92

Natrag