ATI ili Nvidia ?

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Pozdrav forumaši.

Uz intelov procesor koju je bolje staviti grafičku karticu ATI ili Nvidija ili to nema nikakve veze ?

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Neki ce ti reci da uz Intel ide Vidia ali ja se vec godinama bavim racunarima i imao sam sve moguce (i ne moguce :)) kombinacije i nikada nisam primetio da ima neke razlike,moja preporuka bi ti bila da gledas sta tebi vise odgovara,i po svemu u ovom momentu ATI ti je bolji izbor zbog toga sto ima bolji odnos cena-kvalitet...

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Neki ce ti reci da uz Intel ide Vidia ali ja se vec godinama bavim racunarima i imao sam sve moguce (i ne moguce :)) kombinacije i nikada nisam primetio da ima neke razlike,moja preporuka bi ti bila da gledas sta tebi vise odgovara,i po svemu u ovom momentu ATI ti je bolji izbor zbog toga sto ima bolji odnos cena-kvalitet...

Eto super Lord Vivec kad ti tako kažeš onda je tako.

Ciljam na Sapphire HD 6970.

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Čitao sam dosta o grafičkim kažu da je odlična ali nije baš jeftina.Sve ima svoje.

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Pa nije jeftina ali je zato dobra,ima da te sluzi jako dugo i da pokrece sve zivo sto bacis na nju znaci slajdere na desnu stranu u podesavanjima i cepaj,ja imam na ovom jednom kompu koji najvise koristim uparene u Crossfire 2 ATI 4770-tke i mogu ti reci da sam prezadovoljan,najnovije igre cepaju bez ikakvih problema pa ti vidi sta ova tvoja ima da radi ;)...

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Ma imam želju odigrati crysis serijale na maximalnim postavkama uz direct x10,Rage i nadam se da ćemo uskoro vidjeti Doom 4.
Hvala Lord Vivec na odgovoru ako budem imao još koji upit u vezi konfiguracije javim se.

E da, de mi reci koji RAM uzeti tj.da ima vrhunske performanse ?

Tnx,pozz

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Ja bih ti preporucio nesto od Kingstona,ne mora da bude neka ultra gejming memorija jer za kucne korisnike razlika je u nijansama samo gledaj da je sto brza i dobro bi bilo da uzmes 2 modula i uparis ih u Dual-channel i nema zime...
Mislim da bi ti ovo bilo i vise nego dovoljno:

Kod:
http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-8gb-(2x4gb)-1600mhz-ddr3-khx1600c9d3lk2-8gx/comp_comp_ram/71/1843

Natrag