Asus X55A neuspjelo flešanje biosa

Član
Učlanjen(a)
15.09.2012
Poruka
6
Pozdrav,

evo već u nazivu teme donekle piše o čemu se radi. Kako navedeni notebook u biosu ima mogućnost Easy Flash rekoh ne mogu zeznuti baš, radio sam to prije par dana i stavljao najnoviju verziju biosa (može se pogledati na Asusovoj stranici) e, u čemu je problem sad mi piše u biosu da je trenutna verzija ta najnovija ali što se dešava, čim startam komp ulazi se u bios što god radio u njemu čim izađem iz njega on se opet pokrene - znači ne mogu dalje od biosa, pokušao sam ponovo flešati sa istom verzijom ali ju ne prihvaća a starije verzije naravno ;) ne znam koje su mi solucije zanima me vaše mišljenje, hvala puno!!!

Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
Nedavno sam flešovao BIOS na Toshibi, isto mi je nakon restarta ušao u bios, ja sam samo spremio postavke i izašao poslije je sve radilo bez problema, ne znam da li si ti spremao postavke nakon izlaza iz BIOS-a ili si samo onako izlazio......

Član
Učlanjen(a)
15.09.2012
Poruka
6
Spremio sam postavke sad bih volio da nisam, možda nebi došlo do toga, sve u svemu meni na sučelju ima da odabereš gdje hoćeš da staviš novi bios pa jam izgleda nekom greškom odabrao folder Windows izgleda da sam ga tu zblesao .....

Član
Učlanjen(a)
15.09.2012
Poruka
6
e da, ja uopće nemam soluciju ristarta više, mogu samo izći iz biosa i onda ga on pogasi i pri paljenju automatski opet ulazi u bios pogasiti ga mogu samo na silu :(

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Prepostavljam da si uradio po savetu za flesanje Biosa kako stoji u manuelu, a mozda i nisi ?
Evo strane:
Kod:
http://www.manualowl.com/m/Asus/X55A/Manual/284720?page=87
, strana je 87, ako yi otvori od prve strane.
Sad videh da si jos na kom mestu trazio pomoc, ali ga zasad nema, no evo ti savet:
odi na moj kontrol panel, imas moj skajp, posalji zahtev i onda cu ti preko njega dat skajp od ortaka koji je tatamata za lapove i on ce ti to sredit, verujem !
Ne mogu ovde pisat ni mejl, ni skajp, nije dopusteno a ni pametno, a ti verovatno se nemozes koristit PP dok ne imas neki broj postova, zaboravio sam koliko je to ?

Član
Učlanjen(a)
15.09.2012
Poruka
6
e mogu samo reći puno hvala, budem ti poslao zahtjev za skajp čim ga instaliram ovo je ipak pričuvni komp, haha, možda ne stignem danas jer imam nešto za pisati satima ali ću ti se svakako javiti čim stignem, hvala što si prošvrljao i po drugim forumima, pozdrav veliki!!!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Bilo bi dobro da flashujes BIOS sa USB Flash uredjaja koji ces prethodno formatirati po defaultu i na njega jednostavno iskopirati ROM File (ROM File mora biti jedini file na flash-u, nista drugo osim njega), zatim pokrenes iz BIOS-a EZ flash kao sto si do sad i odaberi naziv svoga flash-a ili putanju (uredjaja kako god), takodje bi bilo dobro da ako te pita po zavrsetku, resetujes sve postavke po default-u (restore default settings).
Ako i dalje budes imao problem, vrati na verziju pre te poslednje (ili u kojoj lap normalno boot-uje sistem), zatim skini sa ASUS-a WinFlash i instaliraj (Windows BIOS Flash Utility, poslednju verziju), iskljuci sve programe i antivirus zastitu, pokreni program WinFlash iz start menija, a taj ROM file poslednjeg BIOS-a stavi na desktop, odaberi putanju desktopa do svog BIOS-a, otvori u kontekstnom meniju, potvrdi sa Open i zapocni flash, i obavezno uradi resetovanje posle restarta kompa (udjes u BIOS, pitisnes F9, kada se resetuje load defaults, pritisni F10, potvrdi sa Yes).
Javi sta si uradio, posto imas dva nacina da flashujes BIOS, preko BIOS-a i ASUS-ovog WinFlash alata.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.09.2012
Poruka
6
Hvala, samo ja ti mogu samo u bios, ne butaju mi se win. a moja verzija ez flasha u biosu je neka novija i blesavija :( ;) ukratko, upalim komp i pojavi se bios, izgubio sam mogućnost biranja ordera but divajsa, što god radio u biosu, poslije spremao promjene ili ne, nakon egzit, komp samo malo pogasi monitor i opet se pojavi bios, ni trc nekud dalje a pogasiti ga mogu jedino na nesretni gumb za gašenje, usb mi mora biti formatiran na FAT32, neznam dali bi uspio uvaliti neku stariju verziju biosa jer su mi u servisu rekli da nisu uspjeli i da čekam da se pojave najnovija verzija, doduše serviseri su neka klinčadija, imaš ideja kakvih? Hvala se podrazumjeva!!!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Probaj da ga vratis na stariju verziju BIOS-a v.415, ionako nemas nista od njega sad, naravno sa Flash-om iz Ez Flash BIOS-a, nemas sta da izgubis

Natrag