Šta je novo?

ASTRA G Problem sa startovanjem toplog motora

Učlanjen(a)
01.10.2013
Poruka
8
Kazi nam sta si uradio sa paljenjem svog auta?
Zahvaljujem na savetu.Tek sad sam procitao vasu poruku,nisam ulazio na forum duze vreme.
Zamenio sam svecice,nista drugo što ima veze sa paljenjem.Majstor je oprao i K&N filter vazduha koji je po njemu bio prljav.Ama bas nista se nije promenilo.Cime da pospricam K&N filter,nemam odgovarajuci sprej.Majstor to nije uradio,bojim se da posto nije nauljen,moze prasina da prodre kroz njega.
Ovo sto ste predlozili za merenje otpora senzora mogu da uradim,samo da lociram senzor,odnosno njegov konektor.Da li instrument na tabli za temperaturu motora meri temperaturu ulja ili rashladne tecnosti?
 
Član
Učlanjen(a)
27.06.2013
Poruka
161
Da li instrument na tabli za temperaturu motora meri temperaturu ulja ili rashladne tecnosti?

Odgovor:

Istrument na tabli za temperaturu motora pokazuje koja je trenutna temperatura motora ( rashladne tecnosti ). A senzor temperature ce izmeriti temperaturu i poslati instrumenalnoj tabli informaciju ( napon struje ).
 
Učlanjen(a)
01.10.2013
Poruka
8
Posto instrument na tabli prati temperaturu rashladne tecnosti-znaci da je senzor ispravan.Jedino je moguce da ako je veza od senzora do kompjutera u prekidu,mozda je jedan kontakt na konektoru za instrument a neki drugi za podatak na kompjuteru.Jedno vreme sam imao problem,instrument nije mrdao sa nule.Ja sam ocistio kontakte konektora,ne secam se koliko ih je bilo-dva ili više.U tom trenutku to nije promenilo situaciju ali se to kasnije sredilo samo od sebe.Sto se tice problema sa startovanjem isto se desavalo bez obzira da li je instrument pratio temperaturu ili ne.
Negde sam naisao da se radi blokiranje EGR ventila ako on zaglavljuje,softerski ili mehanicki.Da li moj auto ima taj ventil i da li mozda to moze da ima veze sa ovim problemom.
 
Član
Učlanjen(a)
27.06.2013
Poruka
161
Da bi auto besprekorno palio vruc ili ladan mora u startu da ima odredjene usove. Sa dijagnostikom se lako mogu proveriti da li tih uslova ima ili nema. Ako se odredjeni problemi javljaju, kao kod tebe, sa adekvatnom dijagnostikom, mogu se naci.
Ovako, da li je ovo ili ono, samo razvlaci temu u nedogled. Ako si u mogucnosti mogao bi da dodjes kod mene, da ti drugarski sa dijagnostikom prekontrolisem ceo sistem ubrizgavanja.
 
Učlanjen(a)
01.10.2013
Poruka
8
Definitivno cu ici na dijagnostiku ali dosta sam daleko od Panceva,da sam blize rado bi dosao kod vas.Pokusacu kod lokalnih majstora.
 
Top