Asensiiiiooooo! Kakav gol, Realu novi trofej

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Asensiiiiooooo! Kakav gol, Realu novi trofej
Kakav početak sezone za Real iz Madrida! Posle osvojenog Superkupa Evrope, tim sa "Bernabeua" je uzeo novi trofej, osvog puta Superkup Španije.

IZVOR: B92
50481217459953550b705e403381263_w640.jpg

Foto: Getty Images


Ekipa Zinedina Zidana pobedila je Barselonu i u revanš meču "el klasika" - 2:0, i potvrdila da trijumf od 3:1 na "kamp nou" nije bio nikakva slučajnost.

Prvi gol na meču bila je majstorija mladog Markosa Asansia već u 4. minutu, a debakl Katalonaca u ovom dvomeču potvrdio je Karim Benzema u 39. minutu.

Real je igrao bez suspendovanog Kristijana Ronalda, što naravno nije predstavljalo veliki problem za Real, koji je pokazao da u ovom trenutku ima kompaktniju, uigraniju, a verovatno i kvalitetniju ekipu od Barselone. Nema sumnje da je odlazak Nejmara u PSŽ dodatno poremetio redove Katalonaca, ne samo u igračkom već u dobroj meri i u psihološkom smislu.

Dakle, nije bilo Ronalda na terenu, ali jeste fenomenalnog Asansia. Kakav je samo gol postigao u trenutku dok su navijači još ulazili na stadion. Gol koji bi i sam Kristijano Ronaldo voleo da ima u svojoj kolekciji.





Posle drugog gola igra Barselone gotovo da se raspala, a Real je u nastavku igre oduzeo gas i strpljivo odrađivao minute. Pokušali nešto više da učine Katalonci preko Mesija i Suareza, koji su pogađali okvir gola, ali nisu uspeli da ublaže visok poraz od najvećeg rivala.

Povici fudbalerima Reala "šampioni, šampioni" i bleda lica i oborene glave igrača Barselone, jači su utisak s kraja meča od samo podizanja trofeja u "revijalnom takmičenju".





 
Natrag
Top