Artemis virus

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
Da li se nekome od vas ovaj zlocko vec usunjao u komp? Ako jeste, bila bih vam veoma zahvalna kada biste mi rekli sta da radim da ga se otarasim? Naravno , ne zelim da pomislite da sam od onih sto bi da im sve serviraju na tacni, ne. Vec sam pokusala mnogo toga, mnoge sam programe skidala koji mi nisu bas bili od pomoci. ComboFix je rijesio problem na jedan dan, a zatim se virus opet vratio, gori je nego sto je bio.
Molim vas, zna li iko sta bih mogla da uradim a da to nije reinstalacija windowsa, jer mi je windows reinstaliran prije nekih 7 dana

P.S. Izvinjavam se ako na forumu vec postoji tema vezana za ovo,ali stvarno nisam imala vremena za pretragu foruma s obzirom na to da se artemis toliko odomacio da mi se adsl diskonektuje na svakih dva minuta, ako mi uopste I dozvoli da se konektujem.

Hvala unaprijeed!

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
na pitanje da odgovorim pitanjem:),koji antivirus koristiš?sad da nastavimo s ovim tvojim problemom,skini program malwarebytes i skeniraj s njim da komp,stavi na kompletno skeniranje to će malo potrajati(35-40 min)pa vidi da li će on nešto naći,jesi probala system restore?

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
nisam probala restore, koristim ESET Smart Security, do sada sam koristila Avast, ubacili su mi ESET kada su mi reinstaliorali komp...Skinula sam taj program, i nije mi nista nasao,jeste neke sitnice, ali na kraju to nista nije pomoglo..Skenirala sam komp sa McAfee Security Scan Plus i samo mi je on pronasao virus..E da, pise da se nalazi u C:\windows\programfiles\system32\drivers\dll.viewexe , a kada pokrenem combofix izadje mi greska , tj da windowa ne moze da nadje sledeci fajl %windir%\system32\drivers\dllview.exe

Član
Učlanjen(a)
19.06.2010
Poruka
195
probaj sa superantispyware
Inače, taj virus ne spada u opasne....tako da ne paniči :)

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
znam, ali mi kida zivce, pa moze postati opasan,ali po moje zdravlje jer cu da dobijem nervni slom, svakih 2 minuta moram opet i opet da se konektujem na net :D

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382
probaj aviru i malwarebytes... mislim da ce da ga otkloni i seti se kako si unela virus u komp. da se to ne bi ponovilo...

Sky

Član
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poruka
1.647
Da bi uklonila taj virus.......

Prvo skini Malwarebytes ' Anti-Malware

http://www.besttechie.net/tools/mbam-setup.exehttp://serbianforum.org/anti-virus/2358-malwarebytes-anti-malware.html

U instalaciji moras da otkacis Update Malwarebytes' Anti-Malware iLaunch Malwarebytes' Anti-Malware

Onda ides scanner

Pa Perform Qick Scan pa Scan

mbam.jpg

Sacekas da pretrazi viruse

scanning.jpg

Kada se zavrsi skeniranje izbacice ti prozor i tu stisnes OK

scan-finished.jpg

Kada ti se pojave liste virusa u programu sve ih cekiras i ides na Remove Selected

results-page.jpg

U sledecem prozoru ce te pitati da restartujes komp i ti tu kazes Yes
URL]
URL]

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
Mislim da je problem rijesen :D

Posto sam Malwarebytes ' Anti-Malware vec skinula, skinula sam Superantispyware. Prvo sam sa njim skenirala komp, onda sa Malwarebytesom i problem rijesen. :D Onda sam opet skenirala sam MCAfee-ovim Scan Plusom i nije pronadjen nijedan virus, a internet je 'ozdravio' :D

Virus sam ubacila preko fleske, trebalo je da znam da ima virus. Svejedno, necu istu gresku da ponovim 2 puta

Hvala svima! :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag