Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
4
Tokom voznje sam cuo zvuk nalik vode koja tece, pomislio sam da je antifriz i video da je posuda gde stoji skoro prazna. U posudi ima antifriza do visine donjeg creveta, a kada se daje gas antifriz dolaze u posudu iz gornjeg creveta. Kupio sam auto (pre 5 meseci) renault clio 1.4 16v i imao je vise od pola posude antifriza, pre vise od mesec dana sam promenio antifriz i nivo u posudi je bio na polovini ili mozda malo ispod. Kada sam podigao haubu da pogledam video sam tecnost dole pored motora ali nigde nisam video da curi. Ovo mi je prvi auto i nemam iskustva pa ako moze neka pomoc ili savet sta raditi.

Hvala
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
10
Ako ti je antifriz izvan auta negdje mora curit pogledaj još ili u sustavu ima zraka pa voda tj.antifriz kad si nasuo bila je puna kasnije zrak izađe voda se povuče jer sad ima više mjesta.Inače se to zna desit kad ispuštiš antifriz stari uđe zrak dok ne staviš novi.Kad staviš novi do pola ili malo više upališ auto da radi da pumpa tera zrak napolje nakon par minuta uliješ sve.Ili negdje ima sustav za odzračivanje.Možeš i popustiti neko crijevo malo i auto da radi(malo odvrneš šelnu na crijevu samo da malo kapka antifriz) možda istera malo zraka.Pogledaj u kabini napred kod desnog sjedala digni tepih da vidiš dali je mokro da ne curi slučajno hladnjak od grijanja.To ne mora biti samo provjeri.
 
Član
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
4
Nije imao vazduha, promenio sam antifriz u servisu. Nema nista mokro ispod tepiha.

Antifriz je na dnu posude.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
315
Upali auto, pusti da malo radi i onda se sagni ispod auta pa dobro zagledaj odakle kaplje. Ne mora biti da kaplje na crevu, možda curi na vodenoj pumpi što bi ti bio vrišteći signal za veliki servis, ukoliko to nisi uradio kada si kupio auto (ako sam ja dobro razumeo, kupio si polovan auto). Bolje je da curi na nekom spoju, ili čak ina vodnoj pumpi, nego da kroz neki dihtung ulazi u motor i tamo nestaje (opasnost od hidroškoka i ozbiljnog oštećenja motora).
 
Član
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
4
Jesam, kupio sam polovan auto 2002. godiste i nisam uradio veci servis samo sam spanere zamenio. Ne vidim gde curi; sad vise ne vraca antifriz u posudu kad dam gas. Ici cu u servis kad budem imao vremena.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
10
To se da lako provjeriti pogledaj mjerač ulja ili šipku od ulja ako ima preko maksimuma ulja mora se vidjet na šipki pokazat će više ako ulazi voda na dihtungu od glave.Možda nije nemora to bit.
 
Član
Učlanjen(a)
15.03.2010
Poruka
4
Najverovatnije ti je procurala pumpa za vodu.Oće da procuri kad se sipa svež antifriz.
Negde je oko 4500 ja sam menjao prošle zime.Ako nisi promenio zupčasti sad je prilika
sve to lepo da izmenjš.....
 
Član
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
4
Hvala svima na odgovorima i pomoci, primetio sam da antifriz vraca u posudu kad iskljucim grejanje (i dam gas) inace ne cujem da tece kad je ukljuceno grejanje i sve normalno radi osim sto je antifriz na dnu posude. Videcu u servisu kad budem imao vremena.
 
Član
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
12
hahah nazanimilivije je ovo .. pogledacu u servisu kad budem imao vremena .... ma bolje da ides smesta .. ako ne oces da pokvaris celi motor ... prosto i jednostavno .. ta tekucina koristi se za zashladjivanje motora oko klipova .. ako nedostaje vozis auto bez antifriza .. dodje do trajno ostecenja .. pregrejavas motor ... senzore koje imes mere toplinu antifriza ne motora .... poslje iskrivilaa se glava pa pregoreo dixtung pa baca ulje ..... pa pomesa ulje antifriz ... bas se pitam dal imas i ulje u motoru .. !!!!!!!!
 
Top