Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Anonimni romantik M.N. ostavlja pisma po Beogradu: Da li ste dobili svoje stihove?

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
Krenula sam da čitam, i da postavljam, i uopšte nisam mogla da stanem... ovaj čovek je... ma ne znam, skoro kao da čitam Miku. Hvala mu što piše ovakve stvari i što nam vraća veru u romantičnu ljubav. :give_r:

Anonimni romantik ostavlja pisma po Beogradu: Da li ste dobili svoje stihove?


Dok koračate beogradskim ulicama, pazite da ne zgazite pismo koje nije namenjeno nikome, a možda je ipak za vas, jer ćete ukaljati tople reči koje vam mogu ulepšati dan. Da, dobro ste razumeli. Anonimni romantik, koji se potpisuje sa M. N., ostavlja pisma sa stihovima po celom Beogradu i tako vraća osmeh na lice onima koji pronađu zapečaćenu kovertu.

1_zps6bb78426.jpg

M.N. Moja pisma nikome | Foto: 24 sata

MISTERIJA - “Ovo pismo neće nikada promeniti svet, ali će možda ipak tebi nekad biti drago”, piše na koverti zapečaćenoj voskom.

Koverte koje po celom gradu ostavlja M. N. se nalaze svuda - dosad su bile na Trgu republike, na autobuskom stajalištu na Bulevaru, na trotoaru, na česmi u Skadarskoj ulici... i svaka koverta je namenjena baš onom ko je nađe.

2_zps1d5b88ba.png


- Pisma sam počeo da ostavljam početkom aprila. Oduvek sam želeo da imam svoj voštani pečat, naručio sam ga i nestrpljivo čekao nedelju dana. Kada sam ga dobio, pitao sam se šta ću s njim, onda sam rekao sebi: ‘Pa piši pisma i zapečati ih tim pečatom’. Onda sam pomislio “ ali kome da pišem pisma”, “pa piši ih nikome”, odgovorio sam sebi. I tako je na ovaj svet došao projekat #mojapismanikome, po principu “Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno” - počinje priču M. N. (24), koji želi da ostane anoniman, a mi poštujemo želju umetnika.

kako tišina zvuči uz zvuke kuckanja na pisaćoj mašini. Sadržaj svakog pisma je drugačiji, tekst je kucan, jer M.N. voli

Neko je već dobio pismo u kom stoji - “Učinilo mi se na trenutak da me voliš. Ne brini. Prošlo me je.”

Neko drugi: “Biće bolje sutra. Sutra kada svane. Spavaj sada. Odmori se.”

3_zpsc6ee9632.png

M.N. ostavlja pisma po Beogradu, da li ste među srećnim koji su ga pronašli? | Foto: InstagramLoading

- Uvek ostavim po nekoliko pisama i odem da tražim sledeće mesto. Ne želim da ih ostavljam blizu jedno drugog jer ima mnogo pohlepnih i sebičnih ljudi koji bi uzeli sve za sebe ili nekog drugog, nebitno, a ja bih da svako ima veću šansu da uzme moje pismo - objašnjava M. N.

M. N., iako anoniman, izuzetno je popularan na društvenim mrežama, ali i u regionu. Na Fejsbuku ima više od 70.000 pratilaca, a i na Instagramu je zavidan broj onih koji sa žudnjom iščekuju svaku novu reč, novi post.

Priča o M.N., baš kao i pisma, pročula se van granica Beograda, pa su koverte ozarile i mnoge Dubrovčane, Sarajlije, a stigla su i do Crne Gore.

- U Sarajevu sam ostavio oko 12 pisama i rekord za pronalaženje je jedan minut i tridesetak sekundi. Nekoliko osoba me je prepoznalo i upoznao sam se sa njima - dodaje M. N.

4_zpsdafde5af.jpg

M.N. ostavlja pisma po Beogradu, da li ste među srećnim koji su ga pronašli? | Foto: M.N.

Šalu na stranu, poenta svega ovoga je da se neko nasmeje i barem na neko vreme, ma koliko to kratko bilo, bude srećan, objašnjava on.

Anonimni romantik na Instagramu objavljuje i kratke video-snimke mesta na kom ostavlja pismo kako bi ga znatiželjni lakše pronašli, a ovde možete videti jedan od njih.

- To je projekat #mojepricenikome. Naravno, tu je i Tviter, kao centar mojih “operacija”, kao i sajt sanjarsameseca.com gde je sve ostalo, i ponešto više. Samo sam u početku ostavljao pisma bez objavljivanja na Instagramu, čisto da vidim svakodnevnog prolaznika da li će da uzme, ili da se nasmeje ili bilo šta, i iako je bilo tu osmeha, mnogi su, pošto su polomili pečat, izvadili pismo i pročitali i, pa vratili pismo, bacili sa strane ili ostavili na istom mestu. To mi se nije dopalo. Ali zato pamtim samo te osmehe - dodaje M. N.

Mene ako vidite, prvo me zagrlite, pa se onda predstavite, poručuje misteriozni umetnik.

Do sada je ostavio oko 70 pisama, u današnjem štampanom izdanju "24 sata" saznaćete na kom će mestu u Beogradu ostaviti sledeće pismo.

Izvor: 24sata.rs
 

Top