Anatomija stetoskopa

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Anatomija stetoskopa






BlobServlet


[TABLE]
[TR]
[TD] 1
[/TD]
[TD="width: 10, align: center"] -
[/TD]
[TD] Kranijalni deo stetoskopa
Kranijalni deo je metalni deo stetoskopa, na koji se nastavlja crevo. On se sastoji od dve naušnice, poprečnog dela koji reguliše pritisak i gumenih završetaka. Slušalice svih Littmann stetoskopa su postavljene u anatomski ispravan položaj, tako da pravilno naležu na slušni kanal korisnika. Korisnik stetoskopa može da podesi pritisak do udobnog nivoa razdvajanjem slušalica kako bi popustio pritisak ili njihovim prekrštanjem kako bi pojačao pritisak na ušni kanal.


[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 2
[/TD]
[TD="align: center"] -
[/TD]
[TD] Naušnice
Stetoskop Cardiology III je snabdeven mekim, 3M™ Littmann® Snap-tight naušnicama sa posebnim prileganjem. Ove meke naušnice pružaju povećan komfor, dobro naleganje i izdržljivost, i izrađene su specijalnom tehnologijom koja omogućava poboljšanu lubrikaciju uz istovremeno smanjenje osetljivosti na prašinu i nečistoće. Ove naušnice su dostupne u dve veličine (male i velike) kao i u dve boje (crna i siva). Stetoskop Cardiology III sardži dodatni komplet mekih naušnica plus par standardnih tvrdih sivih naušnica. Standardne tvrde naušnice su takodje dostupne u dve velične (male i velike), u sivoj boji.


[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 3
[/TD]
[TD="align: center"] -
[/TD]
[TD] Slušalice
Slušalice stetoskopa su deo stetoskopa na koji zu zakačene naušnice. Stetoskop Cardiology III je snabdeven rebrastim naušnicama. Pažnja: svi Littmann stetoskopi, proizvedeni posle 1994. godine, imaju rebraste naušnice, koje omogućavaju udobno naleganje po sistemu “Snap-tight”.


[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 4
[/TD]
[TD="align: center"] -
[/TD]
[TD] Podesiva/dvofrekventna dijafragma
Tradicionalni stetoskop se sastoji od zvona i dijafragme. Zvono se koristi za slušanje niskofrekventnih zvukova pri lakom kontaktu sa kožom, a dijafragma se koristi za slušanje visokofrekventnih zvuka pri jačem pritisku na kožu. Patentirana tehnologija stetoskopa Littmann sa podesivom dijafragmom dozvoljava promenu režima rada samo putem promene pritiska glave stetoskopa. Mala strana stetoskopa Cardiology III može da se pretvori u tradicionalno zvono, tako što se dijafragma zameni prstenom koji korisnik dobija sa stetoskopom.


[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 5
[/TD]
[TD="align: center"] -
[/TD]
[TD] Telo
Telo povezuje crevo stetoskopa sa glavom stetoskopa. Telo stetoskopa Cardiology III se koristi za indeksiranje (otvaranje) one strane stetoskopa koju korisnik želi da koristi.


[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 6
[/TD]
[TD="align: center"] -
[/TD]
[TD] Crevo
Stetoskop Cardiology III ima crevo sa dva lumena – ukoliko biste mogli da vidite presek creva, videli biste dva otvora. Sva creva stetoskopa Littmann su izrađena od PVC-a (polivinilhlorid). Creva ne sadrže prirodan gumeni lateks, niti prirodnu gumu.


[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] 7
[/TD]
[TD="align: center"] -
[/TD]
[TD] Glava stetoskopa
Glava stetoskopa je deo koji se postavlja iznad mesta koje želimo da slušamo. Glava stetoskopa Cardiology III je novog, savremenog, dizajna koji sadrži patentiranu podesivu/dvofrekventnu dijafragmu sa obe strane. Velika strana može se koristiti kod odraslih pacijenata, a mala je posebno pogodna u pedijatriji ili kod mršavih pacijenata, u blizini zavoja i kod karotidne dijagnostike.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Natrag
Top