Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
1.jpg


Ovaj bend oformljen je u Valjevu. Nastaju u leto 1995., i tada su imali samo jednu želju: da sviraju death metal. Sledeće godine se publici predstavljaju demom A.D., na kojem su se nalazile tri pesme. Naziv benda potiče iz Tolkienove knjige (Gospodar Prstenova), pa se da zaključiti da grupa inspiraciju nalazi u delima epske fantastike. 1997. svoj melodic death/thrash metal stil su obogatili klavijaturama, što ih je odvelo u snimanje drugog demo snimka pod imenom: Live in Central Club. Bend najviše karakterišu svirke po celoj Srbiji, a do sada su napravili proboj putem kompilacija Scream Until YU Like It, i Awaken Vol. 2 (i u jednom i u drugom slučaju, u pitanju je pesma Umbra).

U toku 1999. snimaju prvi studijski materijal u beogradskom studiju Kazablanka, na kojem se nalazi 11 pesama, ali zbog svima nam poznatih dešavanja, konačni remiks završavaju negde u novembru 1999. Album se distribuira putem Butcher Sound distribucije, i predstavlja njihov kompletan rad do sada. Album nosi ime Dinamoneyezed. Što se tiče strukture njihovih pesama, karakterišu ih odlične gitarske solo deonice, kao i atmosferično odrađene klavijature. Produkcija je takođe na visokom nivou. Vokalno, u pitanju je čisti death metal. U bend dolazi novi član na klavijaturama, Boris Novaković (umesto Tatjane Radić). Grupa najavljuje još više svirki kao i to da će inspiraciju za tekstove u buduće crpiti iz srpske istorije i kulture (što se već ogleda u novonastaloj pesmi Nebeska Srbija).

Tokom 2004. uzeli su učešće na Forces of Anger kompilaciji domaćih bendova (Multimedia/Universal), sa pesmom When the Sky is Bleeding. Danas, grupa radi u izmenjenoj postavi, koja sprema novi album pod radnim nazivom Where the Dreams No Longer Exist, koji bi trebao biti gotov do leta, i objavljen za Walk Records, kuću koja je reizdala i prvi album na disku, u cilju što bolje pripreme terena za novi album.


Diskografija

Dinamoneyezed (2000)
Where the Dreams No Longer Exist (2008)


(serbian-metal.org)



 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top