Amnestija za oko 10.000 mladića

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.590
Amnestija za oko 10.000 mladića

Vlada Srbije donela je juče odluku o amnestiji više od 10.000 mladića koji nisu služili vojni rok, a bili su obavezni. Oni mogu da se vrate u Srbiju bez bojazni od privođenja.

Na sednici Vlade Srbije juče je usvojen predlog Zakona o amnestiji. On predviđa amnestiju za one koji su od 18. aprila 2006. godine do stupanja na snagu izbegavali vojnu obavezu.
Iako će se parlament o ovom predlogu izjašnjavati tek u januaru, postignut je dogovor da se primenjuje i tokom predstojećih praznika da bi svi koji nisu odslužili vojni rok, a nalaze se u inostranstvu, mogli konačno da u Srbiji provedu novogodišnje i božićne praznike.

Autor: E.B.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Kao i uvek... Ne znam zašto sam ja bio budala, lomio se po Kopnenoj zoni bezbednosti, dok su džukci sedeli kući u toplo i jeli mamine specijalitete, kad će država da im "oprosti grehe"... :-x

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
U situaciji kad država proverava svaki potencijalni izvor prihoda koji bi mogao da se naplati od građana, baš sam iznenađen što neke pare nisu morale da se daju, a baš je bila prilika i ne verujem da bi se neko bunio....da je u pitanju razumna cifra :???:

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Pa, nisam razdragana zbog toga! Sad će odmah i da im nađu posao, kao vratila nam se elita! Moj muž nije izbegao nijedan poziv u rezervu, dete nam je dugo kad čuje zvuk zvona telefona vikalo: tata! A neke kmeze će sad biti amnestirane! Trebali su bar neku ozbiljnu lovu da im uzmu! Uh, besna sam!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
I znate šta me još nervira? Dođu macani u neku firmu/državnu ustanovu, i sve nešto glume ludilo, ja neću ovo, mene boli k...c, šta nas maltretiraju? Pa p...a Vam m.....a, hoćeš da vidiš kako je sad na minusu i po ledu, u šumi, po mraku?

Član
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
11
Gle ko nama ide... Vracaju se placip...ke. Eto meni jeda. Kazu vraca se pamet u Srbiju. E lepo, a sta smo mi koji smo ostali, obisli koje ratiste (a rodjeni smo Novosadjani), fakultetski smo obrazovani i , kazu, strucnjaci smo u svom poslu. Ta nesto se mislim, mogli bi oni i kesom dug otadzbini da oduze ...jer dug je dug. Nece to vratiti nama izgubljena poleca i neprospavane noci, al nek se bar neki red zna ...jer red je red. Al bice kako zkon kaze ...i sve po zakonu. A mi, sta nama ostaje ...al jed je jed...

Natrag