Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

aluminijum

  • Začetnik teme sloboblinker
  • Datum pokretanja
S

sloboblinker

Član
#1
pozdrav svima, neznam gde da uvrstim temu a radi se o camcu od aluminijuma kojeg je ulubio led na nekoliko mesta pa me zanima dal neko zna kako se to moze izravnati nije probusen samo istalasan
 
Bazlik

Bazlik

#3
Uzmi jedan veliki drveni cekic i let lampu pripremi. Zatim sa lampom zagrej tackasto u duzini trbuh camca i zatim pre nego da se ohladi krni ga sa taj drveni cekic u nameri da ispravis neravnine. Ako ga rokas sa metalnim cekicem obavezno stavi drvenu dasku preko tog lima, a nije lose da pozoves i nekog komsiju majmuncica da drzi dasku i sa unutrasnje strane kao kontru.
Ako je taj komsija slucajno majstor i ima boce zamoli ga da ti zagreje camac dok ga ti nemilosrdno ispackavac cekicem ispod pupka. Samo gledajte da ne rastopite taj aluminijum jer je dovoljan trenutak nepaznje da ga probijete kao noz kroz puter.
Ako kojim slucajem imas onu veliku stegu, zakaci na camac i stezi uz blago zagrevanje. Ako pak nista od ovoga nisi shvatio, prebacite to na krke, pa ga sa zenom odnesite do majstora, a mozete i da odplivate do prvog brodogradilista, zavisno od lokacije servisa u priobalskom podrucju da vam ga iscukaju malo.
 
jolemisa

jolemisa

Član
#4
Moze to i tako grejanjem i lupanjem drvenim cekicem,ali obicno sad svi auto limari imaju onu hidraulicnu ili pneumatsku vakum masinu,koja izvlaci takva ulubljenja,pa posle,ako je slucajno negde napravilo prelom u tom udubljenju,onda fino cukanje,ali bi mu preporucio bolje i toplije dane.da se ne radi sada na hladnom vremenu,jer aluminijum moze nedaj boze puci,pr jacim udarcima.da je to obivan lim,onda bi moglo kada god.drugo je hauba od kola,pustis decu da malo skacu po njoj i posle gumenim cekicem polako doteras liniju i teraj.Aluminijum je krt i na toploti,a kamoli sad na hladnom vremenu.
 

Top