Alfa Romeo Giulietta sa dizel motorom na salonu u Beogradu

Član
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
32
New-Alfa-Romeo-Giulietta-Diesel-Hatchback-2.0-JTDM-2-Veloce-5dr-413x294.jpg

Na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, kompanija Fiat Automobili Srbija predstaviće proslavljeni model Alfa Romeo Giulietta sa snažnim dizel motorom 2.0 JTDM sa 140 KS.
Novi motor zadovoljava visoke standarde dinamične i sportske vožnje koja je istovremeno ekonomična i ekološki odgovorna. Motor dostiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za devet sekundi, a maksimalna brzina ovog automobila iznosi 205 km/h. Alfa Romeo Giulietta sa dizel motorom troši i manje goriva, svega 4,5 litara na 100 kilometara.
Izuzetne performanse i ekonomičnost postignuti su zahvaljujući najnovijoj generaciji Multijet Common Rail sistema koji omogućava manji protok goriva, a time i nižu potrošnju i emisiju. Ovaj napredan sistem postiže fantastičan obrtni moment od 350 Nm već na 1750 obrtaja u minuti, što čini Giulietu još agilnijom.
Zahvaljujući elektronskoj kontroli proklizavanja i DNA sistemu (promena režima vožnje), vozilo se prilagođava stilu vožnje kao i različitim uslovima na putu. Euro 5 standard i brojna inovativna tehnološka rešenja kao što je Start&Stop sistem smanjuju uticaj na životnu sredinu. Emisija ugljen-dioksida iznosi 119 g/km, što je za automobil visokih performansi odličan rezultat.
Alfa Romeo Giulietta je i otelotvorenje vrhunskog italijanskog dizajna koji osvaja elegancijom i prefinjenošću, a komfor koji pruža prevazilazi i najviša očekivanja. Po pitanju sigurnosti, Alfa Romeo Giulietta proglašena je najbezbednijim automobilom u kategoriji kompaktnih vozila. Na Euro NCAP testovima, koji su već godinama merilo bezbednosti vozila dostupnih na evropskom tržištu, sigurnost Alfa Romeo Giulietta automobila ocenjena je najvišim ocenama i izvanrednim ukupnim rezultatom 87/100.
Alfa Romeo Giulietta je dobila mnogobrojne nagrade od evropskih i svetskih medija među kojima su: nagrada „AutoEuropa 2011“ asocijacije italijanskih auto novinara, nagrada za najbolji automobil u kategoriji kompaktnih vozila od strane čitalaca nemačkog magazina „Auto Motor und Sport“ kao i „Newcomer of the year 2011“ priznanje za jedan od deset najinteresantnijih automobila lansiranih u 2010. godini, koje su joj dodelili čitaoci italijanskog magazina Quattroruote.
Izvor: PR Fiat Automobili Srbija
 
Natrag
Top