"Alfa romeo đulijeta" u martu, "panda" 2011.

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
"Alfa romeo đulijeta" u martu, "panda" 2011.



Sedmodnevni štrajk u italijanskom "Fijatu" je završen, a direktor kompanije najavljuje nove poslove, modele, ulaganja.


v159708p0.jpg


Kada je pre sedam dana uprava fabrike „Fijat“ (Fiat) u mestu Termini Imereze na Siciliji, saopštila da obustavlja proizvodnju automobila u tom pogonu sa 1.700 radnika do kraja godine, počeo je štrajk.

Dvadesetak zaposlenih su nekoliko dana kampovali na krovu fabrike, vratili su se na posao u ponedeljak, makon što je italijanski ministar rada Klaudijo Skajola izjavio je u petak da je vlada registrovala sedam zainteresovanih firmi za kupovinu te fabrike.

Takođe, izvršni direktor "Fijata" Serđo Marikone je najavio ponovo odmrzavanje ulaganja u nove modele.

Petnaestomesečno zamrzavanje bilo je na snazi od oktobra 2008. do decembra 2009. godine. Markione je procenio da bi svako lansiranje novih modela prošle godine, u sred globalne finansijske krize, bio uzaludan posao, zbog čega je odlučio da se sva ulaganja zamrznu "do daljeg."

Mešutim, sada je odlučeno da se novu "panda" lansira 2011. godine, a model "alfa romeo đulijeta" biće lansiran na Sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca, godinu dana kasnije nego što je planirano.

Markione je, takođe, obelodanio plan širenja linije "lančinih" modela za Evropu, za četiri nova vozila u 2011. godini. U liniju "lanče" biće uključeni "krajsler sebring", kabriolet i luksuzna verzija, kao i modeli "300C“ i "vojadžer."

Prošle sedmice Markione je rekao da će se "Fijat" vratiti na normalni nivo investicija ove godine zbog očekivanog oporavka evropskog tržišta u 2011. godini.

Čak i u slučaju da italijanska vlada obnovi mere podsticaja potražnje za kolima, "Fijat" predviđa da će ukupno zapadnoevropsko tržiste ove godine pasti na 12 miliona jedinica, sa 13,6 miliona u 2009. Ako vlada u Rimu ne preduzme taj korak, obim tržišta će se smanjiti na 11,5 miliona.

Markione je objavio da "Fijat" širi poslove u Kini, gde će dogodine početi masovna proizvodnja u zajednickcom preduzeću sa grupacijom "Guandžou automobili".

"Fijat" je najavio da će preuzeti kompletno vlasništvo nad poljskom fabrikom za izradu dizel motora u mestu Bjalso-Bjala od zajedničkog preduzeća "Fijat-Dženeral motros".


Izvor: Tanjug
 
Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
1209091706.jpg


slicne su , zar ne :acute::acute::acute: prave lepotice :blum3: :blum3: :blum3:
 
Natrag
Top